Wanneer u veilig wonen belangrijk vindt, wint u hier advies in

Veilig wonen en advies hier rondom is iets van alle tijden. Het is iets waar mensen altijd al behoefte aan hebben gehad. Uw woning brengt u veiligheid en geborgenheid, althans: zo zou het moeten zijn en zo wilt u dit hebben. Helaas liggen er ook risico’s op de loer. Niet alle risico’s zijn volledig uit te bannen, maar u hebt gelukkig wel de mogelijkheid om risico’s zo veel mogelijk te beperken en te zorgen voor de juiste maatregelen, hetzij preventief, hetzij bij daadwerkelijke calamiteiten. Wilt u weten wat er op dit gebied allemaal mogelijk is? Waarom zou u dan niet eens advies inwinnen.

Veilig wonen advies toegespitst op uw situatie

Een gespecialiseerder partij, zoals METDOMOTICA, kan u voorzien van veilig wonen advies dat is toegespitst op uw persoonlijke situatie en uw woning. Algemeen advies is natuurlijk altijd goed en basiskennis hiervan is belangrijk; wat uiteindelijk telt is dat u leert over veiligheid die voor u van waarde kan zijn. Met veilig wonen advies dat is toegespitst op uw situatie, weet u zeker dat u op de hoogte wordt gebracht van veiligheidsmaatregelen, technieken en systemen die echt een verschil kunnen maken. Dit kan variëren van vrij basale zaken zoals goede sloten tot slimme toepassingen van domotica en complete beveiligings- en bewakingssystemen. Tijdens zo’n advies leert u niet alleen wat de mogelijkheden zijn, maar kunt u ook vrijblijvend advies krijgen over wat bij uw specifieke risico’s, wensen en budget past.

Informatie inwinnen kan nooit kwaad

Investeren in veilig wonen advies is voor iedereen aan te raden. U loopt immers op meer manieren dan u denkt risico. Bovendien zijn n uw woning bijzonder veel waardevolle zaken aanwezig. Vaak realiseert u zich dit pas wanneer het te laat is. Daarom is het inwinnen van advies een verstandige beslissing. U kunt vervolgens zelf bepalen wat u met dit advies doet. De juiste specialist kan u aan de hand van het veilig wonen advies ook helpen met het nemen van de aanbevolen stappen.

https://metdomotica.nl/

Bumpkeys zijn een fenomeen dat veel aandacht krijgt.

De meeste huizen gebruiken nog steeds cilindersloten als een belangrijke bron van veiligheid, maar deze sloten worden gemakkelijk geopend met een beetje kennis en een paar basisgereedschappen. Een techniek die bekend staat als “lock bumping” werd rond 2002 voor het eerst geclassificeerd als een veiligheidsprobleem. Om het slot te openen, steekt een inbreker een speciaal gesneden sleutel in het slot en “stoot” het vervolgens voorzichtig tegen het slot met een hamer of een schroevendraaier. Hierdoor worden de stiften in het slot bij het draaien van de sleutel en het openen van de deur naar de schuiflijn geforceerd. De “bump key” die hiervoor nodig is, is eenvoudig te verkrijgen, kan online worden besteld of wordt gewoon eenvoudig zelf gemaakt.
 
De lockpick techniek vereist geen speciale vaardigheden en is meestal effectief, waardoor dieven uw huis kunnen binnenkomen zonder enig teken van inbraak. Het potentieel voor slot stoten is een reele bedreiging die je serieus moet nemen bij de evaluatie van de binnenlandse veiligheid.
 

De geschiedenis van de bump key

Het stoten van sleutels is een techniek die al een halve eeuw door slotenmakers wordt gebruikt om toegang te krijgen tot een slot zonder sleutel, maar het was in de meeste gevallen geen bekende criminele techniek. De bekendste methode om een slot te schenden was lockpicking – een techniek die tijd kost en gespecialiseerde gereedschappen en training vereist. De brute kracht om met deze methode een slot te omzeilen maakt lawaai en laat tekenen van een inbraak achter. Lock bumping, aan de andere kant, is snel en relatief stil.
 

De bumpkey

Een speciale bumpkey is nodig om deze techniek effectief te laten verlopen. De sleutel moet de juiste maat hebben voor het slot, maar de enige andere vereiste is dat elke nok in de sleutel op maximale diepte wordt gezaagd. Vaak wordt naar de bumkeys verwezen als “999 sleutels”, omdat elke nok in een sleutelmachine op een diepte van 9 mm wordt gezaagd. Deze sleutels zijn daarom gemakkelijk te produceren en te verkrijgen en ze zijn in minder dan vijf minuten te maken. Oudere en goedkopere sloten zijn eigenlijk beter bestand tegen stoten omdat ze minder precies zijn gesneden; ze zijn klungeliger en de inwendige pinnen bewegen minder soepel dan op sloten uit het hogere segment.

 

Statistieken over stoten in het slot

Het is moeilijk om te weten hoe gangbaar het stoten van sleutels momenteel is bij inbraken thuis, omdat het geen teken van inbraak achterlaat en het slot daarna normaal blijft werken. Daarom moet een inbreker met bumpkeys op heterdaad worden betrapt om te controleren of bumpkeys werden gebruikt bij een misdrijf. Zelfs wanneer een inbraak wordt geverifieerd, betekent het ontbreken van zichtbare tekenen niet noodzakelijkerwijs dat bumpkeys gebruikte methode was. Bijna tweederde van alle inbraken vertonen geen tekenen van inbraak, en veel van deze inbraken vinden waarschijnlijk plaats wanneer criminelen door een niet afgesloten deur of raam binnenkomen of op dubieuze wijze een dubbele sleutel krijgen. Hoewel het moeilijk te kwantificeren is, mogen bump keys niet worden afgedaan als een ernstige bedreiging.