Autodealer in Etten-Leur nodig? Goede voorbereiding is het halve werk

Misschien heb je al rondgekeken en is het je opgevallen dat je nogal wat te kiezen hebt in je zoektocht naar een goede autodealer in Etten-Leur. Zeker als je op zoek bent naar een tweedehands auto, een occasion, is de keuze voor een betrouwbare autohandelaar belangrijk. Je wilt je zuurverdiende geld natuurlijk niet aan een dode mus uitgeven.

Je zoektocht naar een autodealer in Etten-Leur begint op internet

Daarom lees je dit ook. Met de komst van vergelijkingswebsites is het steeds makkelijker geworden om modellen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo maak je een eerste selectie. Weet je niet naar welk type je op zoek bent? Het internet staat vol lijstjes met ‘de beste occasions van het jaar’. Als een model in veel lijstjes terugkomt is het de moeite om hier meer over op te zoeken.

We blijven nog even op internet…

Als je een interessant model hebt gevonden ga je op zoek naar meer informatie. Check op zijn minst:

  • Of er mankementen bekend zijn over dit type auto.
  • Of er terugroepacties zijn geweest

Heb je een specifieke auto gevonden? Doe dan een kentekencheck. Dan weet je zeker dat de auto niet als gestolen geregistreerd staat. Bij sommige auto’s staat er zelfs bij hoeveel eerdere eigenaren de auto gehad heeft.

En nu naar de dealer

Als het goed is heb je nu je het aantal opties beperkt en wordt het tijd om een dealer te bezoeken. Koop nooit zomaar een auto van het internet die je niet in het echt hebt gezien!

Eenmaal bij de autodealer in Etten-Leur controleer je of de auto geen zichtbare schade heeft. Trucje: kijk of de naden van de motorkap gelijk zijn. Is dat niet het geval dan is dat vaak een teken dat er ooit een ongeluk mee gemaakt is.

Sluit altijd af met een proefrit

Een proefrit biedt je de kans om de auto te ervaren zoals jij hem gaat gebruiken. Een mooi moment dus om te testen of hij aan jouw verwachtingen voldoet. Kijk of de auto soepel optrekt en schakelt, trap een keer flink op de rem (wel opletten dat er niemand achter je zit!) en test het rijcomfort op 50, 70 en 130 kilometer per uur.

Controleer de handelaar

Neem een foto mee naar de autodealer in Etten-Leur zodat je kunt controleren of de auto op de foto dezelfde is als die in de showroom. Kies tot slot altijd voor een RDW erkende handelaar en vraag na wat de garantiemogelijkheden zijn.

Wat is een Apk-keuring?

APK Hengelo staat voor de Algemene Periodieke Keuring en geldt voor auto’s en motorvoertuigen. Deze keuring is wettelijk verplicht in heel Europa. Tijdens deze keuring wordt je auto beoordeeld op diverse onderdelen zoals verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK Hengelo is een momentopnamen en brengt de technische staat van je auto op dat moment in beeld. Onder verkeersveiligheid vallen erg veel onderdelen, er wordt beoordeeld op de remmen, de wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en natuurlijk de carrosserie. Bij milieu wordt gekeken naar onder andere de uitlaatgassen en hoeveel dit is. Ook wordt er bij de registratie gekeken naar de kilometerstand, het voertuigbewijs, het identificatienummer en de gebruikte brandstof. Wordt de auto op al deze aspecten goedgekeurd, dan is de auto door de APK Hengelo gekomen.

Wat als de auto niet door de Apk komt?

De kans bestaat natuurlijk dat de APK Hengelo niet wordt goedgekeurd. Je auto moet dan gerepareerd worden, of wanneer de kosten te hoog zijn laat je de auto bij de garage staan en uiteindelijk belandt hij op de schroothoop. Kies je er voor om de auto te laten repareren, dan moet dat voor de vervaldatum van de APK Hengelo. Het is dus belangrijk om die datum goed in de gaten te houden, als je de vervaldatum namelijk voorbij bent loop je de kans om een boete te krijgen. Is je auto afgekeurd? Dan mag je er alleen mee rijden als je er mee naar de garage gaat. Bij goed- en afkeuring krijg je van de garage een keuringsrapport mee. Bij een goedkeuring staat er op dit rapport eventuele reparaties die nodig kunnen zijn in het jaar en bij het afgekeurde rapport staat vermeld wat er allemaal niet goed aan is en kun je met dit rapport bij het RDW controleren of de APK Hengelo goed is uitgevoerd.

Elektrische auto industrie: nieuwe investeringen, nieuwe winnaars?

Is de auto-industrie klaar voor de omslag van benzineauto’s naar elektrische auto’s? De elektrische auto zien we steeds vaker op de weg. Op elke straathoek is wel een elektrische laadpaal en auto te vinden (van een Nissan Leaf tot een Tesla). Vele autofabrikanten/merken hebben dan ook in ieder geval een elektrische auto in hun assortiment.

2030 doelstelling

De doelstelling van het kabinet is dat er in 2030 geen C02-uitstotende auto’s meer worden geproduceerd. Ondanks er tekenen zijn dat grote autofabrikanten beginnen te schuiven is het de vraag of deze doelstelling van het kabinet te halen is. Aan het eind van 2016 waren er op de Nederlandse wegen 13.000 volledige elektrische auto’s, tegenover acht miljoen overige voertuigen. Er zal dus nog aardig wat moeten veranderen om de doelstellingen van het kabinet te halen.

Minder onderhoud op elektrische voertuigen

Het produceren van elektrische auto’s brengt in bepaalde opzichten voordelen met zich mee. Het produceren van een elektrische motor is namelijk eenvoudiger te produceren dan een verbrandingsmotor. Daarnaast is zo een elektrische motor eenvoudiger te onderhouden. Aan de andere kant is het grote batterijen-pakket dat een elektrische voertuig met zich meebrengt wel ingewikkelder. Elke elektrische voertuig heeft dan ook zeker een paar honderd kilo batterij aan boord. Volgens diverse experts kan die batterijproductie dan ook best een bottleneck worden voor vele autofabrikanten. Het vergt namelijk grote investeringen. Zo denkt Volkswagen, tot 2030, vijftig miljard te besteden aan batterijen. De vraag is dan ook wie de verliezers zullen zijn van de “nieuwe” auto-industrie?

http://reithpower.nl/

Voor welke type auto ga jij?

Je bent op zoek naar een nieuwe auto; ga je voor een benzine of een elektrische auto? Wij weten allemaal dat benzineauto’s schadelijk zijn voor het milieu. Dat is bij een elektrische auto (gelukkig) anders. Een elektrische auto stoot namelijk geen schadelijke uitlaatgassen uit. Daarnaast kan de brandstof op een groene manier worden verkregen. Maar zijn er nog meer voor of nadelen aan elektrisch rijden? In dit artikel gaan wij hier verder op in. Blijf lezen als je nieuwsgierig bent.

Hoe vaak gebruik je de auto?

Het tanken van een benzine auto duurt gemiddeld enkele minuten. Dat is bij een elektrische auto wel anders. Het opladen van een elektrische auto varieert tussen de 8 uur en 30 minuten (thuis opladen via een laadpaal auto vs een snellelaadpaal). Wil je elektrisch gaan rijden, dan moet je hier wel rekening mee houden.

Het thuis opladen van een elektrische auto duurt ongeveer 8 uur (met een 220 V-aansluiting). Het opladen van een elektrische auto bij een oplaadpunt duurt gelukkig minder lang; ongeveer zo een 2 uur. Maak je gebruik van een snellelaadpaal dan duurt het opladen ongeveer een half uur.

Financieel: de investering

Een elektrische auto is in vergelijking met een benzine auto relatief duur. Daarnaast heb je naast de auto een elektrische laadpaal/laadstation nodig om de auto op te laden. Het laten plaatsen van een laadpaal brengt ook een aardige investering met zich mee. Maar gelukkig zijn er diverse subsidies beschikbaar voor het elektrisch rijden. Hierbij kan je denken aan MIA en VAMIL. Dit zijn regelingen die beschikbaar zijn voor de investering in o.a. laadpalen.

De initiële investering is dus hoger bij een elektrische auto, maar gelukkig zijn er ook financiële voordelen. Zo zijn de brandstofkosten een stuk lager. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van een elektrische auto niet hoog.

De brandstofkosten bij elektrisch rijden zijn namelijk een stuk lager. Dit komt omdat een elektrische auto weinig bewegende onderdelen heeft die snel verslijten. Daarnaast hoef je ook bepaalde onderdelen niet te vervangen, zoals het verversen van de olie.

Meer informatie over elektrisch rijden?

Wij hopen dat dit artikel je helpt bij het maken van de juiste keuze. Indien je meer informatie wilt over elektrisch rijden dan kan je contact opnemen met Reith Power.

http://reithpower.nl/

laadpaal auto, hoe kies je de juiste?

Het is niet meer te stoppen, de opkomst van elektrische auto’s. We zien dan ook steeds vaker elektrische rijders op de openbare weg. Er wordt zelfs verwacht dat er in 2020 zo een 200.000 elektrische auto’s zullen rijden in Nederland. 

Laadpaal auto hoort bij elektrisch rijden

Als je elektrisch rijdt dan moet je auto bijna elke dag aan het stopcontact. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren steeds meer elektrische auto laadpalen bijgekomen. Desondanks, blijft het kiezen van de juiste laadpaal auto nog steeds een uitdaging.

Tips bij het kiezen van de juiste laadpaal

Allereerst is het belangrijk dat de laadpaal de juiste specificaties heeft. Met andere woorden, de elektrische laadpaal voor uw auto moet geschikt zijn voor uw auto.

Daarnaast heeft u nog de keuze tussen een online of offline laadpaal. Het grootste verschil is dat u bij een online laadpaal inzicht heeft in het energieverbuik. Bij een offline laadpaal heeft u dat niet. Een voordeel bij een offline laadpaal is dat het dan weer in de meeste gevallen een stuk goedkoper is.

Tevens is het belangrijk om te weten of u een laadpaal voor thuis zoekt of een laadpaal voor op het werk? Als u een laadpaal voor thuis zoekt heeft u wellicht een minder krachtige laadpaal nodig. Een laadpaal op het werk wordt namelijk vaak door meerdere mensen gebruikt.

http://reithpower.nl/