Elektrische auto industrie: nieuwe investeringen, nieuwe winnaars?

Is de auto-industrie klaar voor de omslag van benzineauto’s naar elektrische auto’s? De elektrische auto zien we steeds vaker op de weg. Op elke straathoek is wel een elektrische laadpaal en auto te vinden (van een Nissan Leaf tot een Tesla). Vele autofabrikanten/merken hebben dan ook in ieder geval een elektrische auto in hun assortiment.

2030 doelstelling

De doelstelling van het kabinet is dat er in 2030 geen C02-uitstotende auto’s meer worden geproduceerd. Ondanks er tekenen zijn dat grote autofabrikanten beginnen te schuiven is het de vraag of deze doelstelling van het kabinet te halen is. Aan het eind van 2016 waren er op de Nederlandse wegen 13.000 volledige elektrische auto’s, tegenover acht miljoen overige voertuigen. Er zal dus nog aardig wat moeten veranderen om de doelstellingen van het kabinet te halen.

Minder onderhoud op elektrische voertuigen

Het produceren van elektrische auto’s brengt in bepaalde opzichten voordelen met zich mee. Het produceren van een elektrische motor is namelijk eenvoudiger te produceren dan een verbrandingsmotor. Daarnaast is zo een elektrische motor eenvoudiger te onderhouden. Aan de andere kant is het grote batterijen-pakket dat een elektrische voertuig met zich meebrengt wel ingewikkelder. Elke elektrische voertuig heeft dan ook zeker een paar honderd kilo batterij aan boord. Volgens diverse experts kan die batterijproductie dan ook best een bottleneck worden voor vele autofabrikanten. Het vergt namelijk grote investeringen. Zo denkt Volkswagen, tot 2030, vijftig miljard te besteden aan batterijen. De vraag is dan ook wie de verliezers zullen zijn van de “nieuwe” auto-industrie?

http://reithpower.nl/

Voor welke type auto ga jij?

Je bent op zoek naar een nieuwe auto; ga je voor een benzine of een elektrische auto? Wij weten allemaal dat benzineauto’s schadelijk zijn voor het milieu. Dat is bij een elektrische auto (gelukkig) anders. Een elektrische auto stoot namelijk geen schadelijke uitlaatgassen uit. Daarnaast kan de brandstof op een groene manier worden verkregen. Maar zijn er nog meer voor of nadelen aan elektrisch rijden? In dit artikel gaan wij hier verder op in. Blijf lezen als je nieuwsgierig bent.

Hoe vaak gebruik je de auto?

Het tanken van een benzine auto duurt gemiddeld enkele minuten. Dat is bij een elektrische auto wel anders. Het opladen van een elektrische auto varieert tussen de 8 uur en 30 minuten (thuis opladen via een laadpaal auto vs een snellelaadpaal). Wil je elektrisch gaan rijden, dan moet je hier wel rekening mee houden.

Het thuis opladen van een elektrische auto duurt ongeveer 8 uur (met een 220 V-aansluiting). Het opladen van een elektrische auto bij een oplaadpunt duurt gelukkig minder lang; ongeveer zo een 2 uur. Maak je gebruik van een snellelaadpaal dan duurt het opladen ongeveer een half uur.

Financieel: de investering

Een elektrische auto is in vergelijking met een benzine auto relatief duur. Daarnaast heb je naast de auto een elektrische laadpaal/laadstation nodig om de auto op te laden. Het laten plaatsen van een laadpaal brengt ook een aardige investering met zich mee. Maar gelukkig zijn er diverse subsidies beschikbaar voor het elektrisch rijden. Hierbij kan je denken aan MIA en VAMIL. Dit zijn regelingen die beschikbaar zijn voor de investering in o.a. laadpalen.

De initiële investering is dus hoger bij een elektrische auto, maar gelukkig zijn er ook financiële voordelen. Zo zijn de brandstofkosten een stuk lager. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van een elektrische auto niet hoog.

De brandstofkosten bij elektrisch rijden zijn namelijk een stuk lager. Dit komt omdat een elektrische auto weinig bewegende onderdelen heeft die snel verslijten. Daarnaast hoef je ook bepaalde onderdelen niet te vervangen, zoals het verversen van de olie.

Meer informatie over elektrisch rijden?

Wij hopen dat dit artikel je helpt bij het maken van de juiste keuze. Indien je meer informatie wilt over elektrisch rijden dan kan je contact opnemen met Reith Power.

http://reithpower.nl/

laadpaal auto, hoe kies je de juiste?

Het is niet meer te stoppen, de opkomst van elektrische auto’s. We zien dan ook steeds vaker elektrische rijders op de openbare weg. Er wordt zelfs verwacht dat er in 2020 zo een 200.000 elektrische auto’s zullen rijden in Nederland. 

Laadpaal auto hoort bij elektrisch rijden

Als je elektrisch rijdt dan moet je auto bijna elke dag aan het stopcontact. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren steeds meer elektrische auto laadpalen bijgekomen. Desondanks, blijft het kiezen van de juiste laadpaal auto nog steeds een uitdaging.

Tips bij het kiezen van de juiste laadpaal

Allereerst is het belangrijk dat de laadpaal de juiste specificaties heeft. Met andere woorden, de elektrische laadpaal voor uw auto moet geschikt zijn voor uw auto.

Daarnaast heeft u nog de keuze tussen een online of offline laadpaal. Het grootste verschil is dat u bij een online laadpaal inzicht heeft in het energieverbuik. Bij een offline laadpaal heeft u dat niet. Een voordeel bij een offline laadpaal is dat het dan weer in de meeste gevallen een stuk goedkoper is.

Tevens is het belangrijk om te weten of u een laadpaal voor thuis zoekt of een laadpaal voor op het werk? Als u een laadpaal voor thuis zoekt heeft u wellicht een minder krachtige laadpaal nodig. Een laadpaal op het werk wordt namelijk vaak door meerdere mensen gebruikt.

http://reithpower.nl/