Aggiez.nl
Image default
Vakantie

Bed en breakfast uitzoeken in plaats van een hotel

Is het tijd voor een zakenreis, een stedentrip, een bezoekje aan vrienden of familie of een romantisch weekendje weg? Dan denk je er misschien automatisch aan om een hotel te boeken om te overnachten. Het kan echter veel leuker en interessanter zijn om dit keer een bed en breakfast uit te kiezen. Je verblijft dan bij mensen thuis, soms in huis en soms in een annex buiten, en zij zorgen ervoor dat je niets tekort komt. Je krijgt zelfs een heerlijk ontbijtje in de ochtend en een gezellig gesprek voordat je de deur uitgaat. Twijfel je nog? Dan vind je hier 3 redenen waarom je deze keer niet voor een hotel kiest, maar voor een bed en breakfast.

 

Geen bed en breakfast is hetzelfde

De eigenaren van de bed en breakfast gebruiken hun eigen ruimte en voorzieningen en delen deze met gasten. Vaak zijn er maar een paar kamers. Het leuke van bed en breakfasts is dat je nooit in dezelfde kamer zult slapen. Elke bed en breakfast is anders en dat is leuk voor de afwisseling. Waar je wel zeker van kunt zijn is dat je een huiselijke sfeer zult aantreffen in je woning, want je bent immers bij iemand thuis. Kunnen hotelkamers soms kil en onpersoonlijk aanvoelen, bij een bed en breakfast heb je dat probleem niet. Je voelt je altijd welkom.

 

Een persoonlijke behandeling

De eigenaren van de bed en breakfast nodigen je bij hen thuis uit. Sterker nog, ze willen dat je langskomt en zijn in je geïnteresseerd. De reden waarom ze een bed en breakfast hebben opgericht is uiteraard omdat ze wat extra geld willen bijverdienen, maar ook omdat ze geïnteresseerd zijn in het ontmoeten van en spreken met andere mensen. In plaats van dat je een nummertje bent en een sleutel aan een haakje, word je als een persoon behandeld. Het ontbijt wordt voor je gekookt in de ochtend en ook dan is er tijd voor een kletspraatje. Eigenaren van bed en breakfasts weten exact wat er in de regio gaande is en welke bezienswaardigheden je niet mag missen.

 

Een lagere prijs

Voor een bed en breakfast betaal je dus graag wat meer, maar dat hoeft niet. Want een overnachting in een bed en breakfast is vaak goedkoper dan in een hotel. De eigenaren zijn er niet om grote winsten te maken, maar om wat bij te verdienen met de extra ruimte die ze hebben. Kies dus voor een bed en breakfast de volgende keer.