De mogelijkheden van alarmering bij Secure2Go

Wanneer er een dreigende situatie ontstaat, wil je je graag veilig voelen. Hiervoor kan je verschillende alarmering gebruiken. Wil je hulp van de politie via een alarmcentrale? Of moet er een intern BHV- of interventieteam in actie komen? Of is zijn er directe collega’s die het snelste kunnen helpen? Met de geavanceerde alarmering van Secure2Go kan er zo snel mogelijk een persoon in nood de passende hulp krijgen. In dit artikel gaan we dieper in over de alarmering van de politie en de alarmcentrale.

Alarmering van de politie

Sommige mensen hebben tijdens hun werk vaak te maken met agressie en geweld. Hiervoor kan het gebruik van een politie alarmering een goede oplossing zijn. Vooral bij agressie-incidenten of als iemand alleen in een pand is, is het gebruikelijk om de politie te alarmeren. De politie is bevoegd om met prioriteit aan te rijden, panden of huizen binnen te gaan en adequaat op te treden. Om te voorkomen dat er te veel valse meldingen bij de politie binnen komen, mag er volgens de wet alleen een noodoproep of alarmering doorgegeven worden nadat een particuliere alarmcentrale (PAC) de melding heeft geverifieerd. De PAC heeft alle informatie over de gebruiker van de noodknop, zo hoeft diegene dit niet meer door te geven. Dit is veel efficiënter en onopvallender dan het bellen van 112.

Alarmeren van de alarmcentrale

Tijdens het gebruik van verschillende alarmknoppen van Secure2Go worden er gecertificeerde particulieren alarmcentrale opgeroepen. Hier zitten 24 uur per dag, 7 dagen per week mensen klaar om alle alarmoproepen te ontvangen, te verifiëren en op te volgen. Aanmeldingen met de hoogste prioriteit komen binnen in de VIP-room van de PAC. Hier kunnen de getrainde centralisten meeluisteren tijden je incident, je locatie zien en de gewenste hulp inschakelen. Een PAC heeft ook de bevoegdheid om bij een incident via een directe lijn de politie in te schakelen. Naast de politie kan de centralist ook een collage informeren die ter plaatse kan komen. Zo wordt er perfect aan de veiligheid van mensen gewerkt.