Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Deurmatten voor buiten

 

Nederlanders houden vaak hun schoenen aan als ze bij iemand op bezoek komen. Een deurmat is daarom ideaal om bij de voor- of achterdeur neer te leggen. Op deze manier houd je het grove vuil buiten! Daarnaast zorgen ze voor een gastvrije indruk. Een deurmat buiten is er in verschillende kleuren, materialen én soorten. Wij zetten een aantal varianten voor jou op een rijtje

1. Borstelmatten
Borstelmatten zijn heel erg geschikt als deurmat buiten. Een borstelmat heeft als functie om het vuil onder de schoenen weg te halen. De borstelmat is voorzien van harde borstels. Hierdoor kun je zelfs het hardnekkig vuil van schoenzolen verwijderen. Een groot voordeel van de borstelmat is dat het vuil niet te zien is. Zo blijft de entree er altijd netjes en schoon uitzien. Bovendien heeft een borstelmat een lange levensduur. De mat is slijtvast en tegen verschillende weersomstandigheden bestendig.

2. Kokosmatten
Kokosmatten zijn gemaakt van kokosvezels. Dit zijn taaie, harde plantenvezels die afkomstig zijn van de bast van de kokosnoot. Een kokosmat dus erg stug en hard, waardoor hij de schoenen goed schoonmaakt. Deze vezel wordt ook gebuikt voor matrassen en borstels. Aangezien de kokosmat erg dik is, zorgt hij ervoor dat de schoenen tijdens het vegen mooi schoon worden. Omdat kokos een natuurproduct is, moet de deurmat buiten wel worden behandeld tegen schimmels. Op deze manier blijft de mat in de goede conditie en gaat hij een stuk langer mee.

3. Rubbermatten
Als je op zoek bent naar een deurmat buiten, dan is een rubberen mat ook een optie. Rubbermatten hebben een antislip werking, wat ideaal is bij regenachtig weer. De mat maakt jouw schoenen goed schoon en zijn ook nog eens heel weerbestending. Omdat ze zo sterk zijn, gaan ze super lang mee. Een rubberen mat heeft niet de beste reinigende functie. De rubberen deurmat buiten bevat namelijk geen haren die de schoenen droog of schoon kunnen maken.

4. Spaghettimatten
Een spaghettimat bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit talloze dunne draadjes die met elkaar verweven zijn.De dunne draadjes gaan diep in de schoenzolen, waardoor deze grondig schoongemaakt worden. De matten hebben een goede vochtopname, waardoor vochtige voetafdrukken voorkomen worden. Hierdoor wordt het grootste deel van het vuil direct van je schoenen geveegd.

5. Naaldviltmat
Tot slot is er nog een naaldviltmat. Deze deurmat buiten heeft een schrapende functie´. Schrapen zorgt ervoor dat het vuil onder je schoenen verdwijnt. Deze mat heeft groeven, waardoor er tijdens het vegen vuil achterblijft op de mat. Zo blijft de entree en jouw schoenen mooi schoon!

Wil je voor een extra schoon en mooi entree zorgen? Dan combineer je de deurmat buiten bij voorkeur met een schoonloopmat of droogloopmat voor binnen. Zo wordt het vocht en het grove vuil van de schoenen door de mat voor buiten opgevangen. De binnenmat zorgt ervoor dat de rest wordt onderschept.

https://www.deurmatdirect.nl/buitenmatten