Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Een beleggingspand in een grote stad verkopen; drie handige tips

Heb je jaren geleden een risico genomen door een beleggingspand te kopen? En heb je dit pand door de jaren heen lekker kunnen verhuren? Dan is de hypotheek op dit pand een stuk minder geworden, zonder dat je hier zelf iets voor hoefde te doen. Ja, het enige wat je gedaan hebt, is enkele jaren terug een risico genomen.

Met het zicht op de huidige markt heb je in ieder geval een prima beslissing genomen. De huizenprijzen zijn door het dak gegaan, waardoor je voor een prachtig bedrag nu je beleggingspand kunt verkopen. Gaat het hierbij om een beleggingspand in een grote stad? Dan doe je er verstandig aan om onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: laat een makelaar links liggen

Een pand in een grote stad verkoopt zichzelf wel. Het is daarom niet (meer) nodig om een dure makelaar in te schakelen. Je kunt op eigen houtje je beleggingspand verkopen, waardoor je geld weet te besparen. Bovendien kun je echt op je eigen manier dit pand gaan verkopen.

Tip 2: contact een vastgoedinvesteerder

Ook kan het erg verstandig zijn om een vastgoedinvesteerder te contacten. Veel vastgoedinvesteerders zijn namelijk voortdurend op zoek naar beleggingspanden. Zij kopen deze panden op, verhuren de panden en creëren daarmee een passieve inkomstenstroom. Als je je beleggingspand aan een vastgoedinvesteerder verkoopt, ben je van een snelle afhandeling verzekerd. En van een prima bod zonder enige voorbehouden.

Tip 3: neem genoegen met een prachtige winst

Het is iets menselijks om altijd maar meer, meer en nog eens meer te willen. Krijg je nu echter een fraai bod op je beleggingspand binnen? Neem hier dan genoegen mee en hunker niet altijd naar meer, meer en nog eens meer. Het is in veel gevallen goed om genoegen te nemen met de winst die je kunt behalen.

Mocht je nog meer vragen hebben over beleggingspanden of vragen aan een vastgoedinvesteerder dan kun je geheel vrijblijvend contact opnemen met het team van Damborg.