Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

EOS kopen bij Bitvavo

EOS is een cryptocurrency die in 2017 in het leven geroepen werd. In eerste instantie om het probleem van schaalbaarheid te tackelen waar de bekende coins zoals Bitcoin en Ethereum mee kampen.

Hoewel Ethereum nog altijd sneller werkt dan Bitcoin, is het netwerk veel trager dan menig creditcard transactie. EOS werkt op moment van schrijven nog op het Ethereum netwerk, maar heeft voor ogen later in 2018 een eigen netwerk te lanceren. Op dit netwerk moet een aangepaste versie van de Ethereum blockchain draaien.

De belangrijkste aanpassingen zullen zorgen voor verhoogde schaalbaarheid en een gebruiksvriendelijk platform voor ontwikkelaars. Hoewel het voor ontwikkelaars al mogelijk is om te programmeren op het Ethereum netwerk, vergt dit kennis van de specifieke programmeertaal Solidity.

EOS moet het bouwen van apps in verschillende programmeertalen op een decentraal netwerk makkelijk maken. Ook worden er geen transactiekosten gerekend op het EOS netwerk. Verder zal EOS een verificatieprotocol voor blocks gebruiken dat lijkt op het proof-of-stake protocol.

Met het protocol van EOS, ‘Delegated Proof Of Stake’ (DPOS) wordt middels een stemsysteem een selectie van gebruikers gemaakt die voor block verificatie zorgen. Zowel proof-of-stake als DPOS zijn een stuk energiezuiniger dan het proof-of-work alternatief van Bitcoin. EOS kopen doe je bij Bitvavo.

 

Gerelateerde artikelen

LTB dames fashion bij Sans-online

Copenhagen schoenen

Waar kan Elektricien Den Haag je bij helpen?