Betaalt u al met een creditcard?

Als u veel op reis bent, zult u waarschijnlijk gemerkt hebben dat u niet altijd en overal met uw reguliere bankpas kunt betalen. Met name in landen buiten Europa is het heel handig om dan een creditcard te hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld met de Miles and More Creditcard overal betalen zonder dat u hier moeite voor hoeft te doen. 

Een credit card is een fluitje van een cent en doorgaans kan dit ook heel snel geregeld worden. Dit betekent dat wanneer u vandaag nog een aanvraag doet, u er bijna altijd zeker van kunt zijn dat u aan het eind van deze week al uw eerste betalingen zou kunnen gaan doen.   

Een credit card is onmisbaar voor de online shopper

Ook wanneer u niet van plan bent om op reis te gaan, is het de moeite waard om een credit card aan te vragen. Een credit card is namelijk ook heel handig wanneer u regelmatig online aankopen doet. Met een credit card zorgt u er namelijk voor dat u eenvoudig overal kunt betalen.

Het voordeel is ook dat het geld niet meteen van uw rekening wordt afgeschreven. Heeft u het geld bijvoorbeeld aan het begin van de maand niet op uw rekening, maar wel aan het eind van de maand? Dan kunt u dit gat met uw credit card overbruggen. Dat is dan ook een van de vele redenen waarom heel veel mensen met een credit card gaan betalen.   

Vraag de pas vandaag nog aan

Mocht u enthousiast zijn geworden over de credit card, dan kunt u deze vandaag nog aanvragen. Doorgaans kunt u dit doen bij uw bank, maar ook kunt u altijd terecht bij andere financiële instanties. Zo haalt u eenvoudig een hoop betaalgemak in huis. Kijk daarom snel waar u de beste deal kunt sluiten en profiteer al op heel korte termijn van de vele voordelen van deze betaalpas.

https://www.miles-and-more-creditcard.nl/voordelen/

Een doorlopend krediet biedt een uitkomst voor onverwachte hoge uitgaven

Let op! Geld lenen kost geld!

Wanneer u voor een grote uitgave staat waarvan u van te voren niet exact de kosten weet, bijvoorbeeld een verbouwing, en u niet voldoende spaargeld op uw bankrekening hebt staan om uw verbouwing te financieren, dan kunt u kijken of een doorlopend krediet misschien iets voor u is. Met een doorlopend krediet hebt u namelijk tijdelijk extra geld achter de hand.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening waarbij er een maximale leenbedrag wordt afgesproken. U bepaalt wanneer en hoeveel geld u wilt opnemen tot aan de afgesproken kredietlimiet. Het bedrag van het Doorlopend krediet hoeft u dus niet in één keer op te nemen, maar dat is uiteraard wel mogelijk.

De flexibiliteit van geld opnemen geldt alleen in de eerste 36 maanden van de looptijd van het doorlopend krediet. Na deze 36 maanden moet het Doorlopend krediet verplicht worden afgelost om binnen de maximale looptijd van 180 maanden te blijven. Per 1 mei 2019 verplicht de VFN-gedragscode haar leden dat een Doorlopend krediet een looptijd heeft die niet langer is dan 180 maanden. Het doel van de VFN en deze gedragscode is het bevorderen van veilig en verantwoord lenen voor de consument.

De rente bij een doorlopend krediet is variabel

Een variabele rente betekent dat de rente tijdens de looptijd van de doorlopend krediet kan stijgen of dalen. Stijgt de marktrente? Dan stijgt de rente van uw doorlopend krediet mee. Maar daalt de marktrente in de periode dat u een doorlopend krediet hebt? Dan daalt de rente van uw doorlopend krediet ook. De rente is ook afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag.

Hoeveel kunt u lenen bij een doorlopend krediet?

De hoogte van uw doorlopend Krediet is afhankelijk van uw inkomen, lasten en persoonlijke omstandigheden. Het bedrag wat u voor een doorlopend krediet kunt lenen lopen uiteen. Bij de meeste kredietverstrekkers ligt het te lenen bedrag van een doorlopend krediet tussen de € 5.000 en € 50.000.

Waarom u voor doorlopend krediet kunt kiezen

Met een doorlopend krediet hebt u tijdelijk extra geld achter de hand. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij een verbouwing of andere grote onverwachte uitgaven. Bij bepaalde situaties, zoals een verbouwing, komt u wel eens voor verrassingen te staan. En vaak brengen die extra kosten met zich mee. Kosten waar u vooraf geen rekening mee hebt gehouden. Een doorlopend krediet kan dan een optie zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden

Als u een doorlopend krediet wilt afsluiten, is het belangrijk dat u zich vooraf goed oriënteert. Past een doorlopend krediet bij uw situatie en het doel waar u voor wilt lenen? Of past een persoonlijke lening beter bij uw situatie en leendoel? Het is belangrijk dat u eerst goed de verschillen kent tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Vervolgens kunt u de verschillende aanbieders voor een doorlopend krediet vergelijken. Belangrijk elementen hierin zijn onder andere de rente, de theoretische looptijd, de voorwaarden van het doorlopend krediet, de betrouwbaarheid en professionaliteit van de kredietaanbieder.

Let op! Geld lenen kost geld!

https://www.directa.nl/doorlopend-krediet

De mini lening: de ultieme vorm van snel geld lenen.

De mini lening is zeker de laatste paar jaar enorm in populariteit toegenomen, en met goed recht. De mini lening biedt je een manier voor snel geld lenen, zodat je wat centen hebt voor als je dit echt nodig hebt.

Waar komt de mini lening vandaan?

De mini lening is over komen waaien uit de verenigde staten, waar het als ‘pay day loan’ enorme populariteit geniet. Het principe van de mini lening is dat het geld, na goedkeuring van de lening binnen 24 uur op je rekening staat bijgeschreven. Het is dus echt snel geld lenen.

Geld lenen zonder BKR?

Jazeker, de mini lening is geld lenen zonder BKR. Dit komt doordat de leningen onder de 500 euro blijven, en in Nederland is het wettelijk bepaald dat er voor leningen onder de 500 euro geen BKR toetsingen nodig zijn. Dus inderdaad; geld lenen zonder BKR toetsing.

Hoe steekt de mini lening in elkaar?

De mini lening steekt in principe heel eenvoudig in elkaar. De geldverstrekkers van mini leningen zitten nagenoeg alleen online. Dit betekent dus dat je alleen online een mini lening kunt aanvragen. Als je online de gegevens hebt ingevoerd en het aanvraagformulier hebt verzonden, hoef je alleen je loonstrookje en identificatie op te sturen, in de meeste gevallen via de mail.

Er wordt zoals eerder gezegd geen BKR toetsing gedaan, en als de aanvraag goedgekeurd wordt, staat het geld in de meeste gevallen binnen 24 uur op je rekening bijgeschreven.

Je kunt dus niet meer dan 500 euro lenen (in zeldzame gevallen kun je bij sommige mini lening geldverstrekkers 750 euro lenen) en dit staat heel vlot op je rekening bijgeschreven. Ze hebben geen verdere papieren van je nodig, en de volgende keer dat je een mini lening aanvraagt bij dezelfde geldverstrekker van een mini lening, hoef je alleen maar te smsen.

Wat is het nadeel van de mini lening?

Zoals met alles zitten er ook aan de mini lening nadelen. Het eerste nadeel hebben we al genoemd: je kunt niet meer dan 1500 euro lenen. Als je ook niet meer hoeft te lenen, dan maakt dit gegeven helemaal niets uit. Maar als je op zoek bent naar 1000 euro, dan zit je bij de mini lening niet aan het juiste adres.

Een ander nadeel is dat de looptijd van de lening ‘mini’ is, dus kort. In de meeste gevallen is de looptijd van deze vorm van snel geld lenen maximaal 45 dagen. Dit betekent dat je het geld snel lenen kunt, maar ook weer snel moet terug betalen.

Voor de service die de mini lening biedt (snel geld lenen) worden kosten in rekening gebracht die niet niks zijn. Vaak zijn dit kosten (dus winst voor de geldverstrekker) onder de noemer ‘administratiekosten’. Per mini lening kan dit oplopen tot 50 euro. Als je kijkt naar het maximale bedrag dat je kunt lenen met de mini lening, dan is dat niet niks. Dus, de mini lening heeft voordelen en nadelen. Doe dus goed je huiswerk voordat je een mini lening afsluit.

http://www.courtinegroep.nl/minileningen/