Jouw bedrijf loopt goed

Al een tijd zitten we in de digitale revolutie. Dat heeft veel veranderingen met zich meegebracht. Zeker op het gebied van banen. Een hoop banen zijn deels of volledig overgenomen door machines en computers. Bijna elke baan heeft tegenwoordig betrekking tot digitale elementen of processen. Dit heeft zowel voor als nadelen. Maar het internet heeft het zeker makkelijker gemaakt om als zelfstandige te starten. Er zijn verscheidene websites waar werkgevers werk kunnen aanbieden en zo klanten kunnen vinden. Beter gezegd waar klanten jouw bedrijf kunnen vinden. Indien je wilt starten met ondernemen is het ten eerste belangrijk om te bepalen wat voor werk je wilt gaan doen. Je zult dus van tevoren goed moeten nadenken over het product dat je wilt gaan verkopen of de dienst die je wilt gaan bieden. Hier zijn verschillende factoren aan verbonden.

  • Ben je er goed in?

  • Heb je er passie voor?

  • Is er een markt voor?

  • Kan je er geld mee verdienen?

Als jouw product of dienst hier aan voldoet dan kun je het daadwerkelijk gaan realiseren. Zorg er wel voor dat je de juiste vergunningen, papieren, etc. hebt. Je wilt geen problemen krijgen met de overheid. Uiteraard is het begin altijd het moeilijkst, want dan is nog niemand bekend met jouw merk, bedrijf en product/dienst. Maar langzaam maar zeker zullen de mensen steeds meer bekend raken met jouw product/dienst en zul je steeds meer klanten krijgen. groei is natuurlijk super, maar het maakt alles ook ingewikkelder. Je zal harder moeten gaan werken, misschien personeel aannemen en vooral met steeds meer zaken rekening houden. Je zal goed je eigen werktijden en wellicht die van je werknemers bij moeten houden met urenregistratie. Op die manier kun je goed bijhouden wie wanneer hoeveel werkt. Dit kan ook belangrijk zijn ter administratie en de overheid kan er ook naar vragen. Ten slotte is het ook belangrijk dat iedereen hun salarisstrook krijgt.

https://www.mysolution.nl/

Omgaan met agressie kun je leren

Weet jij eigenlijk wel hoe je kunt omgaan met agressie? Veel mensen weten niet hoe ze met dit fenomeen om moeten gaan en het is daarom ook goed dat er instanties zijn die hier training in geven. Omgaan met agressie is iets wat je kunt leren en is vaak belangrijker dan je denkt. Een mens heeft vier basisemoties, waaronder boosheid er eentje is. Iedereen heeft weleens last van woede en hier is ook absoluut niets mis mee. Het is alleen wel belangrijk dat je leert omgaan met agressie van jezelf en van anderen. Het ventileren van je emoties is een goed gegeven. Als je je emoties binnenhoudt en opkropt kun je hier zelfs ziek van worden en dat is natuurlijk iets wat je niet wilt. Het is erg belangrijk dat boosheid er goed uit komt, omdat dit vaak ook later voor opstapelende problemen kan zorgen. Heel vaak zien we bij mensen die later problemen krijgen met hun emoties, dat ze vroeger bijvoorbeeld heel erg gepest zijn of thuis zijn mishandeld. Ze hebben hun boosheid hierover vaak niet goed kunnen verwerken, waar ze dan op latere leeftijd veel last van kunnen krijgen. Bij omgaan met agressie moet je er goed opletten dat je je eigen grenzen en die van anderen niet overschrijdt. We spreken van agressie als je met woede of boosheid bepaalde dingen probeert te bewerkstelligen. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot fysiek geweld als je de agressie niet onder controle hebt. Wil jij een cursus volgen waarbij je kunt leren hoe je kunt omgaan met agressie van jezelf, maar ook van mensen om je heen? Volg dan nu een cursus waarbij je leert omgaan met agressie en leer in groepsverband hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Wil je graag eerst iets meer te weten komen over onze sessies wat betreft het omgaan met agressie? Dan kunnen één van onze specialisten je hier iets meer over vertellen in een persoonlijk kennismakingsgesprek.Moeite met dagelijkse handelingen? Hulpmiddelen zijn de oplossing

Wat is ADL? De Afkorting ADL staat voor Algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit begrip wordt gebruikt om te kijken in hoeverre een persoon voor zichzelf kan zorgen. Wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen, is het belangrijke om de dagelijkse handeligen zelfstandig uit te blijven voeren. Soms heeft u hier wat extra hulp bij nodig. Zo kunnen hulpmiddelen u ondersteunen. Zonder dat een zorghulp of familie ingeschakeld hoeft te worden. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen. Zo zijn er hulpmiddelen die helpen bij het aankleden of hulpmiddelen voor in de keuken. Door gebruik te maken van hulpmiddelen kan u een stukje zelfstandigheid terugkrijgen. Lees deze blog en kom alles te weten over ADL hulpmiddelen om zelfstandig te blijven. 

Waarom ADL hulpmiddelen?

Steeds meer mensen ondervinden problemen bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit wordt ook wel ADL genoemd. Wat betekent ADL? dit houdt in dat iemand bepaalde dagelijkse handelingen niet meer goed kan uitvoeren. Onder ADL verstaan we handelingen zoals: aankleden, eten, uit bed komen, lopen enzovoort. Dit heeft een negatieve invloed op uw dagelijkse handelingen. ADL hulpmiddelen kunnen u tijdens deze handelingen ondersteunen. Hierdoor ervaart u minder last tijdens uw dagelijkse handelingen. Deze hulpmiddelen zorgen voor u extra ondersteuning. Hierdoor ervaart u mindering hinderingen tijdens uw dagelijkse handelingen. Bovendien kunt u hierdoor een groot deel van uw zelfstandigheid behouden. Hierdoor bent u minder afhankelijk van andere personen, zoals familie of vrienden. Door gebruik te maken van ADL hulpmiddelen zorgt u ervoor dat u niet alleen zelfstandig blijft, maar ook dat u minder inspanning nodig heeft tijdens uw dagelijkse handelingen. Zo zijn bepaalde verrichtingen weer mogelijk. De hulpmiddelen verminderen uw klachten niet, maar werken wel ondersteunend. 

ADL hulpmiddelen slaapkamer

ADL hulpmiddelen voor in de slaapkamer zorgen ervoor dat u uw dagelijkse handelingen makkelijker kunt uitvoeren, want voor mensen met lichamelijk ongemakken kunnen deze handelingen erg lastig zijn. Heeft u moeite met uit bed komen? Dan kan een ruggensteun iets voor u zijn. Ook kan een urinaal u helpen wanneer u moeite heeft om uit bed te komen. Door hier gebruik van te maken hoeft u niet naar de WC te lopen. Wilt u in bed lezen? Dan kan een bedleestafel de geschikte oplossing zijn. Dit zijn een paar voorbeelden van ADL hulpmiddelen voor in de slaapkamer. Kleine aanpassingen zorgen ervoor dat dagelijkse handelingen uitgevoerd kunnen worden. Hulpmiddelen zorgen voor veiligheid in de slaapkamer. Kies goed welk hulpmiddel bij uw beperking past. Zie hulpmiddelen niet als een verlies, maar als een fijne toevoeging in uw leven. ADL hulpmiddelen zorgen dat u zelfstandig blijft en geven net dat beetje ondersteuning die u nodig heeft.

ADL hulpmiddelen badkamer

Heeft u ongemak bij uw dagelijkse handelingen zoals, douchen, wassen of in bad gaan? Dan kunnen ADL hulpmiddelen dé oplossing zijn. Wanneer u ongemakken ervaart kan de badkamer een onveilige plek zijn. Verschillende ADL hulpmiddelen kunnen uw veiligheid en comfort in de badkamer waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een badrandbeugel. Deze kunt u bevestigen op uw bad en zo kunt u veilig in- en uit bad stappen. Hiermee vermindert u de kans op val- en glijpartijen. Ook zijn er wandbeugels die u overal in de badkamer kunt bevestigen. Heeft u moeite met staan tijdens het douchen? Dan kan het gebruik van een douchestoel de juiste oplossing zijn. Een antislip mat voorkomt dat u uitglijd tijdens het douchen of in bad gaan. Naast deze hulpmiddelen zijn er nog tal van andere hulpmiddelen voor uw persoonlijke verzoringen. Denk bijvoorbeeld aan een verlengde kam of spons. Al deze ADL hulpmiddelen zorgen niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid en zelfstandigheid. 


Om uw dagelijkse handelingen te blijven uitvoeren is het gebruik maken van ADL hulpmiddelen belangrijk. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat u zelfstandig kunt blijven. Zie dit daarom niet als een achteruitgang. Hulpmiddelen bij het aankleden, hulpmiddelen voor slechtzienden of een ander hulpmiddel, alle soorten hulpmiddelen bieden zelfstandigheid.

https://hetohc.nl/

Waarom hebben ze een AED cursus opgezet?

Een professionele AED cursus wordt aangeboden om diverse redenen. De belangrijkste reden is dat iedereen eigenlijk in staat moeten zijn om een ander te reanimeren. Een AED cursus wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een reanimatiecursus. Hiermee bedoelen we dat je zowel leert hoe je zelf iemand kunt reanimeren en hoe je gebruik kunt maken van een AED om iemands leven te redden. Door beide technieken te beheersen wordt de kans dat je iemand kan redden vele malen groter. Wij raden je dan ook zeker aan om de AED cursus te volgen als je nog niet in staat bent om iemand te reanimeren. Het zou tenslotte erg vervelend zijn als je niet in staat zou zijn om iemand te redden. Tevens is het zeer onverstandig om te gaan reanimeren terwijl je daar eigenlijk geen verstand van hebt. In dat geval zal iemand die daar wel verstand van heeft in moeten grijpen. Je kan bij diverse bedrijven een AED cursus volgen. Je hoeft alleen maar via internet op zoek te gaan naar een aanbieder bij jou in de buurt. Waarschijnlijk is het erg makkelijk om een bedrijf te vinden die deze cursus aanbiedt. Je leert dan in enkele avonden hoe je moet handelen.

Door wie wordt de AED cursus gegeven?

Als je een AED cursus gaat volgen, dan is het niet zo gek dat je wil weten wie de cursus geeft. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken, aangezien deze cursus altijd gegeven wordt door een ervaren persoon. Het kan bijvoorbeeld zijn dat deze persoon zelf een cursus heeft gevolgd en dat deze persoon veel ervaring heeft met het reanimeren van mensen die een hartstilstand kregen. Deze persoon is dan natuurlijk uitermate geschikt om jou te leren hoe je een ander kunt reanimeren. De cursusleider leert je onder andere hoe je een hartmassage uit dient te voeren. Het gaat daarbij om het uitoefenen van de juiste druk en van het goede ritme. Ook leert deze persoon je hoe je het beste mond-op-mondbeademing kan geven. Dankzij de ervaring van de persoon die de AED cursus geeft krijg je goede feedback op je prestaties. Zo weet je zeker dat je een bepaalde techniek beheerst of dat je nog meer zal moeten oefenen om deze techniek perfect te beheersen. Er wordt dan ook veel geoefend tijdens de AED cursus. Natuurlijk leer je ook hoe je een AED dient te gebruiken en in welke situaties dit apparaat van pas komt.

https://www.reanimerendoejezo.nl/aed-cursus/

Voel je goed met een cosmetische behandeling

Mooi zijn zit van binnen en van buiten. De een heeft nu eenmaal sneller last van storende rimpeltjes en lijntjes. Dit kan te maken hebben met de levensstijl maar ook erfelijke aanleg. Aangezien we allen de beste versie van onszelf willen zijn, is een veilige cosmetische behandeling, door ervaren artsten een goed idee.

Laserbehandeling

Voor een professionele laser behandeling kunt u terecht bij Van Lennep Kliniek in Den Haag. De specialisten bij Van Lennep zijn ervaringsdeskundigen en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de medische laser, klasse 4. Er zijn twee mogelijkheden: IPL (flitslamp) en laser. De medische laser, klasse vier is uitermate betrouwbaar en efficiënt.

Een laserapparaat heeft meerdere handstukken en instellingen. Veelvoorkomende situaties waarbij een laserbehandeling wordt toegepast zijn striae, couperose, acne littekens en pigmentvlekken. Door middel van de lasertechniek worden plekjes en vlekjes verminderd of verdwijnen ze zelfs helemaal. De huid gaat er daadwerkelijk jonger en frisser uitzien. Erg populair is de laserbehandeling voor huidverbetering van het gelaat, de hals en het decolleté. Hiermee worden twee doelen bereikt: het aanmaken van collageen en het vernieuwen van de opperhuid. De vochtbalans en elasticiteit van je huid verbeteren aanzienlijk.

HydraFacial, ook voor de gevoelige huid

Een HydraFacial behandeling is werkelijk bijzonder. Deze revolutionaire, pijnloze behandeling zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid weer optimaal wordt en een gezonde glans vertoond. De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Vooraf maken we de huid helemaal schoon door alle dode huidcellen te verwijderen. Daarna volgt een eerste peeling om de poriën in je gezicht te reinigen. De derde stap bestaat uit het ‘wegzuigen’ van dieper gelegen onzuiverheden met het HydraFacial apparaat. Tot slot trakteren we de huid op voedende en beschermende hyaluronzuur en antioxidanten. Het resultaat is direct zichtbaar, zelfs na 1 behandeling.

Ongeacht de status van de huid -jong, oud, extra gevoelig- zal deze behandeling je goed doen. De huidconsulenten en cosmetisch artsen bij Van Lennep Kliniek geven u graag een persoonlijk huidadvies. Voor vragen kunt u bellen met telefoonnummer 070-737 00 88 of mailen naar info @ vanlennepkliniek.nl. Een eerste consult is altijd gratis! 

https://www.vanlennepkliniek.nl/

Ondersteuning bij abortus

Ben je niet gepland zwanger geworden en overweeg je abortus plegen? Bloemenhove geeft je graag informatie. Als de beslissing eenmaal vaststaat, kunnen onze medewerkers je op professionele wijze bijstaan. Wat belangrijk is om nu alvast te weten, is dat er een wettelijk vastgestelde bedenktijd bestaat van vijf dagen. Deze periode gaat in zodra je met je arts hebt gesproken over een mogelijke abortus. De daadwerkelijke behandeling kan vanaf dag zes plaatsvinden.

Betrouwbare kliniek

Bloemenhove is een officieel erkende kliniek voor hulp bij ongewenste zwangerschappen. Dat is de reden dat onze artsen je zullen vragen een verwijsbrief van de huisarts of gynaecoloog mee te nemen. Ga je liever niet naar je eigen arts? Dan kun je ook bij een van onze artsen terecht. Deze regel geldt voor meisjes en vrouwen die zestien dagen of langer over tijd zijn. Ben je tot zestien dagen over tijd, dan is een verwijsbrief niet nodig. Voor meisjes van 15 jaar of jonger is toestemming van de ouders nodig.

Tot 22 weken zwangerschap

Bloemenhove is een abortuskliniek. Wij bieden specialistische hulp bij een niet gewenste zwangerschap tot 22 weken. In principe zijn er drie opties als je in verwachting bent. Is het een gewenste zwangerschap dan kom je via de huisarts terecht bij een verloskundige. Had je er niet op gerekend zwanger te raken? Dan kun je er alsnog voor kiezen het kindje wel te krijgen en een adoptie-traject in te gaan. De derde mogelijkheid is te besluiten geen kind te krijgen en de zwangerschap af te breken. In dat laatste geval kan Bloemenhove je bijstaan. Zodra jij je meldt, is er een team dokters en verpleegkundigen dat je begeleidt.

Voor alle duidelijkheid melden we dat we als kliniek in het bezit zijn van de verplichte vergunning voor abortussen. Bloemenhove is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Een eerste afspraak maken kan door te bellen met +31 (0)23 528 98 90. Alle behandelingen vinden doordeweeks en overdag plaats, van dinsdag tot en met vrijdag.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home

Reanimatiecursus op maat leren geven?

Wanneer zou je zelf een reanimatiecursus kunnen geven? Lijkt het je geweldig om een reanimatiecursus te geven? Dan zal je natuurlijk diverse vaardigheden moeten hebben. Waarschijnlijk heb je veel ervaring met het reanimeren, anders zou je niet op het idee komen om deze cursussen te gaan geven. Misschien heb je zelf een reanimatiecursus gevolgd en heb je al enkele mensen kunnen reanimeren. Het is ook mogelijk dat je tijdens je werk regelmatig mensen reanimeert die een hartstilstand hebben gekregen. Je hebt dan in ieder geval de juiste kennis, je beheerst de vaardigheden en je hebt de ervaring. Daarnaast is het bij een reanimatiecursus belangrijk dat je goed uitleg kan geven en dat je duidelijke instructies kunt geven. Daarbij is het tevens noodzakelijk dat je het reanimeren voor kan doen op een heldere manier. De cursisten zullen je dan meteen begrijpen en dat zal de cursus soepel laten verlopen. Tevens is het fijn als je een zelfverzekerde en kalme uitstraling hebt. Reanimeren is tenslotte iets dat je doet om het leven van een ander te redden. Geef de cursisten tips over hoe je kalm blijft als iemand een hartstilstand heeft. Als je zelf kalm blijft en snel handelt, dan is de kans dat de persoon de hartstilstand overleeft veel groter.

Wat leer je allemaal tijdens een reanimatiecursus?

Zit je erover te denken om een reanimatiecursus te volgen en wil je weten wat je allemaal gaat leren? Elke reanimatiecursus bestaat uit ongeveer dezelfde onderdelen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een hartmassage dient te geven, hoe je mond-op-mondbeademing uit dient te voeren en je leert om met een AED om te gaan. Het is niet alleen van groot belang om deze technieken en vaardigheden te beheersen, maar ook dien je te weten in welke situatie je welke techniek in dient te zetten en welke volgorde je aan moet houden om de reanimatie zo succesvol mogelijk te maken. Natuurlijk draait het niet alleen om de juiste kennis, maar vooral om de vaardigheden. Tijdens de reanimatiecursus zal je dan ook vooral gaan oefenen. Bij de meeste cursussen wordt gebruik gemaakt van een speciale pop, maar het is tevens mogelijk dat je op een andere cursist moet oefenen. Het ligt er maar net aan wat de cursusleider de beste manier vindt om het reanimeren te oefenen. Het fijne van oefenen is dat je meteen te horen krijgt of je het goed doet of dat je nog op bepaalde punten dient te letten. Na de reanimatiecursus ben je in staat om goed te reanimeren.

https://www.reanimerendoejezo.nl/reanimatiecursus/

Hoe verberg je een kater? Tips tegen een kater

Je kijkt in de spiegel en je schrikt van wat je ziet. Helaas voel je je niet alleen slecht maar zie je er ook slecht uit. Je voelt heel duidelijk dat je een kater hebt maar jammer genoeg is dit ook duidelijk aan je te zien. Gelukkig zijn er wel wat tips tegen een kater en die kunnen er voor zorgen dat die niet zo hard opvalt. Ideaal als je een belangrijke vergadering gepland hebt staan!

Besteed iets meer tijd in de badkamer dan anders

Het zal iets meer tijd kosten dan anders maar het is wel de moeite waard. Door wat extra tijd aan je uiterlijk te spenderen dan je normaal gezien doet, kan je een kater gelukkig perfect verbergen. Neem dan ook tijd om ’s morgens een frisse douche te nemen, lekker je tanden te poesten en wat extra make up aan te brengen. Kies je beste parfum uit en spuit een lekker geurtje op. Ideale tips om de drankgeur weg te nemen en te verbergen dat je de avond ervoor serieus gedronken hebt.

Neem uitgebreid ontbijt met koffie

Een stevig ontbijt met wat eitjes is de ideale start van een kater dag. Neem daarbij wat extra fruit want de alcohol heeft ervoor gezorgd dat de vitamines in je lichaam zijn afgebroken. Tijd voor nieuwe vitamines dus! Drink hierbij ook nog een tas koffie en je kan er helemaal tegen aan. Koffie zal er niet voor zorgen dat je nuchter wordt, maar door de cafeïne zal je je wel meteen helder en wakker voelen.

Premulon, de hangover pil

Wat je in je handtas of rugzak moet hebben zitten bij een kater is een doosje premulon. Een anti katerpil die er voor zorgt dat je kater sneller weg is dan normaal. Je lichaam heeft echter veel tijd nodig om alcohol af te breken en premulon kan daarbij een handje helpen. Neem in met water en de anti katerpil zorgt voor een bloedzuiverende werking. De combinatie van de stof Asparagine en vitamine c zorgt ervoor dat je snel die energie terug hebt die je nu kwijt bent. Kopen die handel!

Gun je lichaam rust

Heb je niets belangrijk gepland staan vandaag of heb je geen hangover pil in huis? Als het echt niet lukt en je voelt je zo miserabel, doe dan het gemakkelijkste en gun je lichaam simpelweg rust. Door de alcohol ben je al je energie kwijt en dit heb je nodig om je lichaam te laten herstellen. Leg je terug in bed of in de zetel en slaap je roes uit. Met een diepe slaap kom je de kater echt wel door en je vrienden zullen het je niet kwalijk nemen om die cinema een dagje uit te stellen!