Rug kraken als oplossing voor vele pijnklachten

Rug kraken voor uw gezondheid!

Rug kraken bij een chiropractor kan de oplossing bieden voor veel chronische pijnklachten. Tijdens een chiropractie-behandeling wordt uw wervelkolom rechtgezet met behulp van handmatige manipulatie. De theorie hierachter is dat de oorsprong van allerlei ziekten en pijn in de ruggengraat gezocht kan worden. Het centraal zenuwstelsel bevindt zich namelijk in uw wervelkolom en wanneer u hier een functiestoornis (zenuwknelling) heeft, dan heeft dit ook een negatieve invloed op de rest van uw lichaam. Een chiropractor helpt uw wervelkolom weer in een correcte positie te zetten, waardoor uw zenuwstelsel weer optimaal kan functioneren. Uw lichaam kan dan weer uit zichzelf herstellen en uw klachten zullen daarmee ook verdwijnen.

Met welke klachten kunt u terecht bij een chiropractor?

Rugpijn die is ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding, hernia of sportblessure kan behandeld worden door chiropractie. Ook een muisarm of tennisarm kunnen verholpen worden. Verder hebben veel mensen met migraine, nekklachten, hielspoor, whiplash of andere klachten aan de wervelkolom of gewrichten baat bij rug kraken. 

Rug kraken: ook iets voor u?

Als u ook last heeft van chronische pijn, dan kan het nooit kwaad om te informeren bij een chiropractor om te kijken of deze behandeling geschikt is voor u! De chiropractor zal eerst een aantal vragen over uw gezondheidsklachten stellen en tevens naar uw medische geschiedenis vragen. Op basis van deze informatie kan de chiropractor gericht fysiek onderzoek doen om erachter te komen wat de precieze oorzaken van uw klachten zijn en dus kijken of chriropractie de juiste behandeling voor u is. U ondergaat onder andere orthopedische en neurologische testen zodat er kan worden bepaald of uw klachten kunnen worden verholpen door uw rug te kraken. Is rug kraken inderdaad de oplossing, dan wordt er een behandelplan opgesteld. Tevens krijgt u meteen advies over beweging en voeding en welke zaken u beter wel en niet kunt doen tijdens de behandeling. En mocht u er na een consult achterkomen dat chiropractie niet de juiste oplossing voor uw klachten is, dan wordt u altijd doorverwezen naar de juiste professional.

 

De 3 beste tips tegen snurken

Snurken is een vervelende kwaal waar mensen soms jarenlang mee kampen. Om ervoor te zorgen dat jouw snurkprobleem als sneeuw voor de zon verdwijnt, lees dan snel de 3 beste tips tegen snurken.

1. CPAP-masker

Een CPAP-masker is de effectiefste remedie tegen snurken. Het middel wordt met name gebruikt door patiënten die naast snurken lijden aan het obstructieve slaapapneusyndroom (OSAS).

OSAS wordt gekenmerkt door obstructies van de luchtweg, waardoor er ademstilstanden plaatsvinden. Na een tijdje wordt de snurker door de hersenen aangespoord om wakker te worden en opnieuw adem te halen. Slaapapneu kan leiden tot vervelende problemen. 

Je kunt slaapapneu herkennen door o.a. vermoeidheid overdag, ochtendhoofdpijn, nachtzweten, luid snurken en een droge mond.

Een CPAP-masker maakt een einde aan de ademstilstanden (en het bijbehorende snurken), doordat het luchtmasker zorgt voor een continue luchtstroom bij de drager. Hierdoor blijft de luchtweg open. Omdat het wel een dure en oncomfortabele oplossing is, worden ernstige snurkers vaak aangespoord om eerst goedkopere en minder ingrijpende oplossingen uit te proberen.

2. Snurkbeugel

De snurkbeugel is een goedkope en comfortabele oplossing tegen snurken. Het pakt de meest voorkomende oorzaak van snurken aan, namelijk het naar achteren vallen van de onderkaak en hiermee het zachte gehemelte en de huig. Dit veroorzaakt een blokkade van de luchtweg met als gevolg snurken. 

De snurkbeugel houdt de onderkaak tijdens de slaap naar voren, waardoor de luchtweg in zijn geheel vrij blijft. Dit zorgt voor een snurkvrije slaap.

De werking van de snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond door het National Center for Biotechnology Information (NCBI). Hun onderzoek heeft aangetoond dat grofweg 90% van de snurkers baat heeft bij het gebruik van een snurkbeugel.

Het beste kies je voor een snurkbeugel op maat, die perfect aansluit op je gebit. Deze is comfortabel en zul je in je slaap minder snel uitduwen. 

Helaas is het erg duur om een snurkbeugel bij de tandarts te laten aanmeten. Je kunt daarom beter een aanpasbare beugel bij een erkende webshop, zoals Mr. Anti Snurk, bestellen. Hier heb je al een snurkbeugel voor maar €27,95 en een proefperiode van 7 dagen.

3. Neusspreider tegen snurken

Mocht je snurkprobleem ontstaan in je neusholte, dan is het gebruik van een neusspreider tegen snurken aan te raden. Een neusspreider opent de neusgaten van binnenuit en zorgt hierdoor voor een optimale neusademhaling. Dit voorkomt snurken dat ontstaat door een verstopte neus. 

Door het gebruik van een neusspreider vindt er een normale ademhaling plaats, krijg je meer zuurstof binnen en rust je beter uit.

Sport motivatie

Nu de lente weer is begonnen willen we er allemaal weer goed uitzien voor de zomer. Dat kan nog lastig zijn, want motivatie is vaak ver te zoeken. De eerste paar weken zijn we druk bezig met gezondere sportvoeding en vaak naar de sportschool gaan. Maar dan na een paar weken gaan we steeds minder naar de sportschool en nemen we vaker een ongezonde snack.

Waarom doen we dat? Vaak is het omdat we vinden dat we niet snel genoeg resultaten zien en dan denken we ‘waar doe ik het dan voor?’. Gezonder en fitter worden is echter een proces en dat is lastig, want als we geen voortgang zien, verliezen we motivatie.

Om sneller resultaten te zien kan je nog andere maatregelen nemen. De beste sarms kan je bij BMM-supplements vinden. Sarms zijn een soort van steroïden, maar dan zonder de nare bijwerkingen. Ze helpen je met het sneller zien van je spieren en helpen je met vet verbranden. Volgens studies kunnen ze ook helpen met je gezondheid en vrolijkheid! Alleen maar goede dingen dus.

Om je summer body goed van start te laten gaan, kan je beginnen met het nemen van deze supplementen. Ze zullen je helpen met het sneller halen van je doelen. Hierdoor blijf je gemotiveerd.

Het behalen van doelen werkt ook motiverend. Zet dus verschillende doelen voor jezelf. Zeg bijvoorbeeld dat je over een week een kilo wilt zijn afgevallen of dat je 0.5% vet bent verloren in een week. Zodra je deze doelen behaald, motiveer je jezelf. Ik krijg dan altijd de gedachte ‘ik kan het wel!’.

Haal het beste uit jezelf door met jezelf bezig te gaan. Ook al is het niet je plan om af te vallen of fitter te worden, is het altijd een goed idee om jezelf gezonder te maken. Door gezonde dingen te eten en meer de gaan sporten krijg je ook een langere levensverwachting en zorg je ervoor dat je later ook nog gezond bent.

https://bmm-supplements.com/

Hoe snel ontnuchteren van alcohol? 4 Tips

Als je van plan bent een stapje in de wereld te gaan zetten kan je maar beter al wat tips gaan zoeken om een eventuele kater te kunnen vermijden. Want voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen. ER zijn een aantal dingen die je kan doen zodat je niet de hele avond hoeft op te letten naar wat je mag drinken. Hoewel dit misschien wel het verstandigste zou zijn.

 

Ga een frietje eten

Als je gezonde groentjes op het menu hebt staan de avond dat je stevig gaat drinken kan je beter het menu aanpassen en een stevige friet gaan eten. Je zal immers heel snel ontnuchteren als je voor het stappen iets vettig gaat eten. Dit legt namelijk een bodemlaag in je maag en verteert minder snel waardoor je dus minder alcohol zal opnemen. Ook melk drinken zorgt voor een laag in de maag.

Premulon

Als je niet meteen zin hebt in frieten of iets anders vettig kan je ook gewoon premulon nemen. Dit is een hangover middel en het goede eraan is dat je deze ook kan nemen om een kater te voorkomen. Neem bij het eten, erna of voor het stappen een paar van deze tabletten in om sneller nuchter worden te bevorderen. Neem dus gerust na het stappen voor je in je bed kruipt ook nog een cap-sule in. Neem niet meer dan 6 stuks op 24 u in. Ook als je ’s morgens opstaat, kan je nog een premulon innemen. De bloedzuiverende stof Asparagine zal er voor zorgen dat alcohol in je bloed sneller afgebroken wordt. Normaal gezien doet je lever er 1,5 uur over om 1 glas bier of wijn af te breken. Ben je stevig doorgezakt, dan mag dus nog wel even afzien. Premulon is dus de ideale oplossing!

 

Een partijtje stoeien voor het slapen gaan

Heeft jouw geliefde ook iets te diep in het glas gekeken en vrees je dus samen voor die beruchte kater? Dan kan een partijtje stoeien voor het slapen gaan, snel ontnuchteren de volgende dag bevorderen. Na een vrijpartij ben je vaak uitgeput wat zorgt voor een goede en diepe slaap. En laat dit nu net zijn wat je nodig hebt om een kater te voorkomen of te bestrijden. Tijdens die diepe slaap bouwt je lichaam terug de energie op die je door het drinken verloren bent. Snel naar bed gaan is dus de boodschap!

 

Let op je drankverbruik

Sneller nuchter worden kan dus op allerlei manieren. Echter moet je wel goed onthouden dat alcohol slecht is en blijft voor je lichaam en dit veel negatieve gevolgen kan hebben. Je kan dus zoveel anti kater tips gebruiken als je wilt, je doet je lichaam er geen goed mee. Let dus op je alcohol verbruik en zorg dat je niet al te vaak deze tips nodig hebt!

 

Jouw bedrijf loopt goed

Al een tijd zitten we in de digitale revolutie. Dat heeft veel veranderingen met zich meegebracht. Zeker op het gebied van banen. Een hoop banen zijn deels of volledig overgenomen door machines en computers. Bijna elke baan heeft tegenwoordig betrekking tot digitale elementen of processen. Dit heeft zowel voor als nadelen. Maar het internet heeft het zeker makkelijker gemaakt om als zelfstandige te starten. Er zijn verscheidene websites waar werkgevers werk kunnen aanbieden en zo klanten kunnen vinden. Beter gezegd waar klanten jouw bedrijf kunnen vinden. Indien je wilt starten met ondernemen is het ten eerste belangrijk om te bepalen wat voor werk je wilt gaan doen. Je zult dus van tevoren goed moeten nadenken over het product dat je wilt gaan verkopen of de dienst die je wilt gaan bieden. Hier zijn verschillende factoren aan verbonden.

  • Ben je er goed in?

  • Heb je er passie voor?

  • Is er een markt voor?

  • Kan je er geld mee verdienen?

Als jouw product of dienst hier aan voldoet dan kun je het daadwerkelijk gaan realiseren. Zorg er wel voor dat je de juiste vergunningen, papieren, etc. hebt. Je wilt geen problemen krijgen met de overheid. Uiteraard is het begin altijd het moeilijkst, want dan is nog niemand bekend met jouw merk, bedrijf en product/dienst. Maar langzaam maar zeker zullen de mensen steeds meer bekend raken met jouw product/dienst en zul je steeds meer klanten krijgen. groei is natuurlijk super, maar het maakt alles ook ingewikkelder. Je zal harder moeten gaan werken, misschien personeel aannemen en vooral met steeds meer zaken rekening houden. Je zal goed je eigen werktijden en wellicht die van je werknemers bij moeten houden met urenregistratie. Op die manier kun je goed bijhouden wie wanneer hoeveel werkt. Dit kan ook belangrijk zijn ter administratie en de overheid kan er ook naar vragen. Ten slotte is het ook belangrijk dat iedereen hun salarisstrook krijgt.

https://www.mysolution.nl/

Omgaan met agressie kun je leren

Weet jij eigenlijk wel hoe je kunt omgaan met agressie? Veel mensen weten niet hoe ze met dit fenomeen om moeten gaan en het is daarom ook goed dat er instanties zijn die hier training in geven. Omgaan met agressie is iets wat je kunt leren en is vaak belangrijker dan je denkt. Een mens heeft vier basisemoties, waaronder boosheid er eentje is. Iedereen heeft weleens last van woede en hier is ook absoluut niets mis mee. Het is alleen wel belangrijk dat je leert omgaan met agressie van jezelf en van anderen. Het ventileren van je emoties is een goed gegeven. Als je je emoties binnenhoudt en opkropt kun je hier zelfs ziek van worden en dat is natuurlijk iets wat je niet wilt. Het is erg belangrijk dat boosheid er goed uit komt, omdat dit vaak ook later voor opstapelende problemen kan zorgen. Heel vaak zien we bij mensen die later problemen krijgen met hun emoties, dat ze vroeger bijvoorbeeld heel erg gepest zijn of thuis zijn mishandeld. Ze hebben hun boosheid hierover vaak niet goed kunnen verwerken, waar ze dan op latere leeftijd veel last van kunnen krijgen. Bij omgaan met agressie moet je er goed opletten dat je je eigen grenzen en die van anderen niet overschrijdt. We spreken van agressie als je met woede of boosheid bepaalde dingen probeert te bewerkstelligen. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot fysiek geweld als je de agressie niet onder controle hebt. Wil jij een cursus volgen waarbij je kunt leren hoe je kunt omgaan met agressie van jezelf, maar ook van mensen om je heen? Volg dan nu een cursus waarbij je leert omgaan met agressie en leer in groepsverband hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Wil je graag eerst iets meer te weten komen over onze sessies wat betreft het omgaan met agressie? Dan kunnen één van onze specialisten je hier iets meer over vertellen in een persoonlijk kennismakingsgesprek.Moeite met dagelijkse handelingen? Hulpmiddelen zijn de oplossing

Wat is ADL? De Afkorting ADL staat voor Algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit begrip wordt gebruikt om te kijken in hoeverre een persoon voor zichzelf kan zorgen. Wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen, is het belangrijke om de dagelijkse handeligen zelfstandig uit te blijven voeren. Soms heeft u hier wat extra hulp bij nodig. Zo kunnen hulpmiddelen u ondersteunen. Zonder dat een zorghulp of familie ingeschakeld hoeft te worden. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen. Zo zijn er hulpmiddelen die helpen bij het aankleden of hulpmiddelen voor in de keuken. Door gebruik te maken van hulpmiddelen kan u een stukje zelfstandigheid terugkrijgen. Lees deze blog en kom alles te weten over ADL hulpmiddelen om zelfstandig te blijven. 

Waarom ADL hulpmiddelen?

Steeds meer mensen ondervinden problemen bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit wordt ook wel ADL genoemd. Wat betekent ADL? dit houdt in dat iemand bepaalde dagelijkse handelingen niet meer goed kan uitvoeren. Onder ADL verstaan we handelingen zoals: aankleden, eten, uit bed komen, lopen enzovoort. Dit heeft een negatieve invloed op uw dagelijkse handelingen. ADL hulpmiddelen kunnen u tijdens deze handelingen ondersteunen. Hierdoor ervaart u minder last tijdens uw dagelijkse handelingen. Deze hulpmiddelen zorgen voor u extra ondersteuning. Hierdoor ervaart u mindering hinderingen tijdens uw dagelijkse handelingen. Bovendien kunt u hierdoor een groot deel van uw zelfstandigheid behouden. Hierdoor bent u minder afhankelijk van andere personen, zoals familie of vrienden. Door gebruik te maken van ADL hulpmiddelen zorgt u ervoor dat u niet alleen zelfstandig blijft, maar ook dat u minder inspanning nodig heeft tijdens uw dagelijkse handelingen. Zo zijn bepaalde verrichtingen weer mogelijk. De hulpmiddelen verminderen uw klachten niet, maar werken wel ondersteunend. 

ADL hulpmiddelen slaapkamer

ADL hulpmiddelen voor in de slaapkamer zorgen ervoor dat u uw dagelijkse handelingen makkelijker kunt uitvoeren, want voor mensen met lichamelijk ongemakken kunnen deze handelingen erg lastig zijn. Heeft u moeite met uit bed komen? Dan kan een ruggensteun iets voor u zijn. Ook kan een urinaal u helpen wanneer u moeite heeft om uit bed te komen. Door hier gebruik van te maken hoeft u niet naar de WC te lopen. Wilt u in bed lezen? Dan kan een bedleestafel de geschikte oplossing zijn. Dit zijn een paar voorbeelden van ADL hulpmiddelen voor in de slaapkamer. Kleine aanpassingen zorgen ervoor dat dagelijkse handelingen uitgevoerd kunnen worden. Hulpmiddelen zorgen voor veiligheid in de slaapkamer. Kies goed welk hulpmiddel bij uw beperking past. Zie hulpmiddelen niet als een verlies, maar als een fijne toevoeging in uw leven. ADL hulpmiddelen zorgen dat u zelfstandig blijft en geven net dat beetje ondersteuning die u nodig heeft.

ADL hulpmiddelen badkamer

Heeft u ongemak bij uw dagelijkse handelingen zoals, douchen, wassen of in bad gaan? Dan kunnen ADL hulpmiddelen dé oplossing zijn. Wanneer u ongemakken ervaart kan de badkamer een onveilige plek zijn. Verschillende ADL hulpmiddelen kunnen uw veiligheid en comfort in de badkamer waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een badrandbeugel. Deze kunt u bevestigen op uw bad en zo kunt u veilig in- en uit bad stappen. Hiermee vermindert u de kans op val- en glijpartijen. Ook zijn er wandbeugels die u overal in de badkamer kunt bevestigen. Heeft u moeite met staan tijdens het douchen? Dan kan het gebruik van een douchestoel de juiste oplossing zijn. Een antislip mat voorkomt dat u uitglijd tijdens het douchen of in bad gaan. Naast deze hulpmiddelen zijn er nog tal van andere hulpmiddelen voor uw persoonlijke verzoringen. Denk bijvoorbeeld aan een verlengde kam of spons. Al deze ADL hulpmiddelen zorgen niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid en zelfstandigheid. 


Om uw dagelijkse handelingen te blijven uitvoeren is het gebruik maken van ADL hulpmiddelen belangrijk. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat u zelfstandig kunt blijven. Zie dit daarom niet als een achteruitgang. Hulpmiddelen bij het aankleden, hulpmiddelen voor slechtzienden of een ander hulpmiddel, alle soorten hulpmiddelen bieden zelfstandigheid.

https://hetohc.nl/

Waarom hebben ze een AED cursus opgezet?

Een professionele AED cursus wordt aangeboden om diverse redenen. De belangrijkste reden is dat iedereen eigenlijk in staat moeten zijn om een ander te reanimeren. Een AED cursus wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een reanimatiecursus. Hiermee bedoelen we dat je zowel leert hoe je zelf iemand kunt reanimeren en hoe je gebruik kunt maken van een AED om iemands leven te redden. Door beide technieken te beheersen wordt de kans dat je iemand kan redden vele malen groter. Wij raden je dan ook zeker aan om de AED cursus te volgen als je nog niet in staat bent om iemand te reanimeren. Het zou tenslotte erg vervelend zijn als je niet in staat zou zijn om iemand te redden. Tevens is het zeer onverstandig om te gaan reanimeren terwijl je daar eigenlijk geen verstand van hebt. In dat geval zal iemand die daar wel verstand van heeft in moeten grijpen. Je kan bij diverse bedrijven een AED cursus volgen. Je hoeft alleen maar via internet op zoek te gaan naar een aanbieder bij jou in de buurt. Waarschijnlijk is het erg makkelijk om een bedrijf te vinden die deze cursus aanbiedt. Je leert dan in enkele avonden hoe je moet handelen.

Door wie wordt de AED cursus gegeven?

Als je een AED cursus gaat volgen, dan is het niet zo gek dat je wil weten wie de cursus geeft. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken, aangezien deze cursus altijd gegeven wordt door een ervaren persoon. Het kan bijvoorbeeld zijn dat deze persoon zelf een cursus heeft gevolgd en dat deze persoon veel ervaring heeft met het reanimeren van mensen die een hartstilstand kregen. Deze persoon is dan natuurlijk uitermate geschikt om jou te leren hoe je een ander kunt reanimeren. De cursusleider leert je onder andere hoe je een hartmassage uit dient te voeren. Het gaat daarbij om het uitoefenen van de juiste druk en van het goede ritme. Ook leert deze persoon je hoe je het beste mond-op-mondbeademing kan geven. Dankzij de ervaring van de persoon die de AED cursus geeft krijg je goede feedback op je prestaties. Zo weet je zeker dat je een bepaalde techniek beheerst of dat je nog meer zal moeten oefenen om deze techniek perfect te beheersen. Er wordt dan ook veel geoefend tijdens de AED cursus. Natuurlijk leer je ook hoe je een AED dient te gebruiken en in welke situaties dit apparaat van pas komt.

https://www.reanimerendoejezo.nl/aed-cursus/

Voel je goed met een cosmetische behandeling

Mooi zijn zit van binnen en van buiten. De een heeft nu eenmaal sneller last van storende rimpeltjes en lijntjes. Dit kan te maken hebben met de levensstijl maar ook erfelijke aanleg. Aangezien we allen de beste versie van onszelf willen zijn, is een veilige cosmetische behandeling, door ervaren artsten een goed idee.

Laserbehandeling

Voor een professionele laser behandeling kunt u terecht bij Van Lennep Kliniek in Den Haag. De specialisten bij Van Lennep zijn ervaringsdeskundigen en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van de medische laser, klasse 4. Er zijn twee mogelijkheden: IPL (flitslamp) en laser. De medische laser, klasse vier is uitermate betrouwbaar en efficiënt.

Een laserapparaat heeft meerdere handstukken en instellingen. Veelvoorkomende situaties waarbij een laserbehandeling wordt toegepast zijn striae, couperose, acne littekens en pigmentvlekken. Door middel van de lasertechniek worden plekjes en vlekjes verminderd of verdwijnen ze zelfs helemaal. De huid gaat er daadwerkelijk jonger en frisser uitzien. Erg populair is de laserbehandeling voor huidverbetering van het gelaat, de hals en het decolleté. Hiermee worden twee doelen bereikt: het aanmaken van collageen en het vernieuwen van de opperhuid. De vochtbalans en elasticiteit van je huid verbeteren aanzienlijk.

HydraFacial, ook voor de gevoelige huid

Een HydraFacial behandeling is werkelijk bijzonder. Deze revolutionaire, pijnloze behandeling zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid weer optimaal wordt en een gezonde glans vertoond. De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Vooraf maken we de huid helemaal schoon door alle dode huidcellen te verwijderen. Daarna volgt een eerste peeling om de poriën in je gezicht te reinigen. De derde stap bestaat uit het ‘wegzuigen’ van dieper gelegen onzuiverheden met het HydraFacial apparaat. Tot slot trakteren we de huid op voedende en beschermende hyaluronzuur en antioxidanten. Het resultaat is direct zichtbaar, zelfs na 1 behandeling.

Ongeacht de status van de huid -jong, oud, extra gevoelig- zal deze behandeling je goed doen. De huidconsulenten en cosmetisch artsen bij Van Lennep Kliniek geven u graag een persoonlijk huidadvies. Voor vragen kunt u bellen met telefoonnummer 070-737 00 88 of mailen naar info @ vanlennepkliniek.nl. Een eerste consult is altijd gratis! 

https://www.vanlennepkliniek.nl/

Ondersteuning bij abortus

Ben je niet gepland zwanger geworden en overweeg je abortus plegen? Bloemenhove geeft je graag informatie. Als de beslissing eenmaal vaststaat, kunnen onze medewerkers je op professionele wijze bijstaan. Wat belangrijk is om nu alvast te weten, is dat er een wettelijk vastgestelde bedenktijd bestaat van vijf dagen. Deze periode gaat in zodra je met je arts hebt gesproken over een mogelijke abortus. De daadwerkelijke behandeling kan vanaf dag zes plaatsvinden.

Betrouwbare kliniek

Bloemenhove is een officieel erkende kliniek voor hulp bij ongewenste zwangerschappen. Dat is de reden dat onze artsen je zullen vragen een verwijsbrief van de huisarts of gynaecoloog mee te nemen. Ga je liever niet naar je eigen arts? Dan kun je ook bij een van onze artsen terecht. Deze regel geldt voor meisjes en vrouwen die zestien dagen of langer over tijd zijn. Ben je tot zestien dagen over tijd, dan is een verwijsbrief niet nodig. Voor meisjes van 15 jaar of jonger is toestemming van de ouders nodig.

Tot 22 weken zwangerschap

Bloemenhove is een abortuskliniek. Wij bieden specialistische hulp bij een niet gewenste zwangerschap tot 22 weken. In principe zijn er drie opties als je in verwachting bent. Is het een gewenste zwangerschap dan kom je via de huisarts terecht bij een verloskundige. Had je er niet op gerekend zwanger te raken? Dan kun je er alsnog voor kiezen het kindje wel te krijgen en een adoptie-traject in te gaan. De derde mogelijkheid is te besluiten geen kind te krijgen en de zwangerschap af te breken. In dat laatste geval kan Bloemenhove je bijstaan. Zodra jij je meldt, is er een team dokters en verpleegkundigen dat je begeleidt.

Voor alle duidelijkheid melden we dat we als kliniek in het bezit zijn van de verplichte vergunning voor abortussen. Bloemenhove is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Een eerste afspraak maken kan door te bellen met +31 (0)23 528 98 90. Alle behandelingen vinden doordeweeks en overdag plaats, van dinsdag tot en met vrijdag.

https://www.bloemenhove.nl/nl/home