Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Help muggenlast op kantoor | 5 tips

Muggen op kantoor houden je van je werk af. Ze zoemen heel erg irritant en als je pech hebt wordt je ook nog eens geprikt. Dit is natuurlijk helemaal niet optimaal als je een bepaalde klus af moet krijgen, vandaar dat je dan ook de muggen moet bestrijden. Gelukkig zijn er aardig wat soorten middelen tegen muggen, van stokjes tot aan een muggenlamp. Je kunt het echt zo gek nog niet verzinnen, voor jou hebben we hier 5 tips om muggen te bestrijden.

  1. Koop een middel tegen muggen

Er zijn speciale sprays en sticks beschikbaar die er voor zorgen dat de muggen niet meer zo snel naar je toe zullen komen. Vaak zit er in deze sticks dan ook een soort zure lucht, de mug kan hier niet goed tegen en zal dus ook minder snel bij jouw op kantoor komen. Je hebt speciale middelen tegen muggen die overal verkrijgbaar zijn, maar de beste kun je toch wel echt bij de apotheek halen.

  1. Koop een muggenlamp

Een muggenlamp is ook een heel goede aankoop als je van de vliegen af wilt komen. Deze lampen werken meestal hetzelfde, de mug die komt op het licht van de lamp af en gaat dood. Dit is natuurlijk een van de meest handige manieren, je hoeft tenslotte alleen maar even de land op te hangen. Een goede lamp is Cyclone, deze heeft de beste werking van het moment.

  1. Ga onder de douche

Als je in de zomer erg bezweet bent dan kun je het beste even gaan douchen op het werk of voor het werk. Een mug houdt er namelijk van als iemand zweet, de mug houdt van deze geur. Als je dan ook van de muggen af wilt komen kun je meer gaan douchen, zo is de geur weg en hierdoor zul je minder last hebben van de muggen en hun gezoem.

  1. Zet een ui in de hoek

Het klinkt misschien als een heel erg raar idee, het valt echter wel mee. Een ui heeft ook als werking dat het een geur verspreid die de mug niet aantrekkelijk vindt. Als je dus een ui op je kast of op je bureau zet zal de mug eerder weg gaan door de geur. Klein nadeel is wel dat je kantoor ruikt naar ui, je moet er iets voor over hebben he.

  1. Niet te veel parfum

Het is ook belangrijk dat je niet te veel parfum op doet. Het gevolg van parfum is namelijk dat je meer muggen achter je aan zal krijgen. Muggen houden nu eenmaal van een zoet luchtje. Houd het dus bij een of twee pufjes, anders wordt je heel de dag achtervolgt door die beesten.