Aggiez.nl
Image default
Woningen

Het gemak van een infrarood verwarming plafond

Infrarood verwarming plafond is een innovatieve manier om een comfortabele, gezonde binnenruimte te creëren. In tegenstelling tot andere verwarmingsmethodes, zoals convectoren of radiatoren, wordt de warmte rechtstreeks naar mensen en objecten in de ruimte geleverd. Hierdoor is er minder luchtcirculatie nodig om hetzelfde comfortniveau te bereiken, waardoor energie kan worden bespaard. De infrarood panelen die gebruikt worden voor dit soort verwarming zijn meestal gemaakt van een speciale soort glas, zoals gecoate keramiek of kwarts glazen panelen. Deze panelen hebben de unieke eigenschap om infraroodstraling te absorberen en naar de omgeving uit te stralen. Dit betekent dat er geen luchtcirculatie nodig is om warmte in de ruimte te verspreiden, waardoor energieverspilling wordt voorkomen. 

Is een infrarood verwarming plafond gezonder? 

Daarnaast werken infrarood plafondpanelen ook als een natuurlijke luchtreiniger. Door de infraroodstraling die wordt uitgestraald, worden schadelijke stoffen en bacteriën in de lucht vernietigd. Dit betekent dat je gezonder bent als je binnenshuis verwarmd met infrarood panelen in plaats van een andere vorm van verwarming. De installatie van infrarood plafondpanelen is meestal eenvoudig en vereist geen ingrijpende aanpassingen of renovaties. Deze oplossing is dus ideaal voor mensen die hun bestaande verwarmingssysteem willen upgraden. Bovendien is infraroodverwarming ook een betaalbare optie, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. 

Bestel jouw infrarood verwarming plafond bij 123installatiematerialen.nl 

Bij 123installatiematerialen.nl heeft een uitgebreid assortiment infrarood verwarmingsplafonds voor elke situatie. Of je nu op zoek bent naar een klein plafond verwarmingselement, of een groot systeem dat warmte afgeeft aan meerdere ruimtes tegelijkertijd – bij 123installatiematerialen.nl vind je wat je nodig hebt!

https://www.123installatiematerialen.nl/verwarming/infraroodverwarming/infrarood-plafond-muur-stralers/