Aggiez.nl
Image default
Beauty en verzorging

Mesotherapie: een manier om uw uiterlijk te verbeteren

Sinds het begin der tijden zijn mensen gefascineerd door schoonheid. In de loop van enkele decennia is de definitie van schoonheid echter geëvolueerd en zijn de behandelingen om schoonheid te bereiken uitgebreid. In de wereld van vandaag zijn er talloze manieren om iemands schoonheid te verbeteren. Natuurlijk hebben ze allemaal een prijs die soms veel te hoog is voor de meeste mensen om te dragen. Een andere factor die kan voorkomen dat iemand de behandeling krijgt, is de angst om verkeerd behandeld te worden. Als u een van hen bent, hoeft u zich er niet al te veel zorgen over te maken, want sommige schoonheidsbedrijven hebben zoveel ervaring in de branche dat de kans dat er iets misgaat vrijwel onbestaande is. Zo worden therapieën van Mourits huidtherapie uitgevoerd door een gediplomeerde huidtherapeut, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van de ingrepen die op uw huid worden uitgevoerd. Zolang u in de juiste handen bent, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over uw veiligheid. Een van de huidbehandelingen of therapieën die tegenwoordig trending is, is mesotherapie. Dit artikel zal u meer informatie geven voor het geval u meer wilt weten.

Wat is mesotherapie?

In 1952 vond een Franse arts, Michel Pistor genaamd, mesotherapie uit. Het werd eerst gebruikt om ongemak te verlichten. Jaren later werd het populair in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. Mesotherapie is een procedure waarbij vitamines, enzymen, hormonen en plantenextracten in de huid worden geïnjecteerd om deze te vernieuwen en ongewenst vet te verwijderen. De procedure omvat het injecteren van een reeks injecties in de middelste laag van de huid (mesoderm) met extreem dunne naalden. Het uitgangspunt achter mesotherapie is dat het de onderliggende oorzaken van huidverslechtering behandelt, zoals onvoldoende bloedsomloop en ontsteking. De ingrediënten die bij mesotherapie worden geïnjecteerd, hebben geen gedefinieerde formule. Medicijnen op recept zoals vaatverwijders en antibiotica, hormonen zoals calcitonine en thyroxine, enzymen zoals collagenase en hyaluronidase, kruidenextracten, vitamines en mineralen worden allemaal door artsen gebruikt.

Waar is het voor?

Mesotherapie wordt nu gebruikt om vet uit de buik, dijen, billen, heupen, benen, armen en gezicht te verwijderen, cellulitis te verminderen, rimpels en lijnen te vervagen, losse huid strakker te maken, het lichaam opnieuw vorm te geven, gepigmenteerde huid lichter te maken en te behandelen. alopecia (haaruitval). De kosten van mesotherapie variëren afhankelijk van het type behandeling en het aantal benodigde sessies. Een enkele sessie kost doorgaans tussen de € 250 en € 600. Verzekeringsmaatschappijen dekken zelden de kosten van mesotherapie omdat het esthetisch is in plaats van medisch noodzakelijk.