Als organiseren in jouw bloed zit

Je hebt van die mensen, daarbij zit het organiseren van zaken in het bloed. Denk bijvoorbeeld aan die mensen die in staat zijn om een feestje tot in de puntjes te verzorgen. Je bent in staat om een gastenlijst samen te stellen, maar ook het regelen van andere zaken zoals de inkoop van benodigdheden is voor jou geen probleem. Wanneer deze omschrijving jou op het lijf geschreven is zou je er zomaar jouw beroep van kunnen maken. Met een opleiding projectadministratie behoort dit tot de mogelijkheden. Het is een opleiding die precies past bij regelneven en regeltantes die van organiseren houden. Bij projecten houd jij in de gaten hoe het loopt met de stroom van financiën. Daarnaast houd jij ook bij hoe het gaat met de inkoop van goederen die nodig zijn om een project goed te laten verlopen.

Een evenement of een bedrijfscongres

Projecten vind je eigenlijk terug in alle sectoren. Denk bijvoorbeeld aan een evenement wat bij jou in de omgeving georganiseerd wordt. Jij kan met een goede administratie hier een belangrijke taak in vervullen. Het kan echter ook zijn dat je wordt gevraagd om een bedrijfscongres te organiseren. Bij een project organisatiebureau kan je in zo’n geval gelijk aan de slag gaan. Er is namelijk in deze tijd een grote vraag naar geschoold personeel wat een administratie kan voeren bij projecten. Via een thuisstudie organisatie kan jij de opleiding volgen. Dat kan terwijl je nog werkt in je oude werksfeer. Je kan de opleiding echter ook volgen op een moment waarop je thuis op de bank zit omdat je werkeloos bent. Wanneer je op deze manier studeert ben jij na het behalen van je diploma verzekerd van een leuke uitdagende baan. Terug gaan in de schoolbanken kan leuk zijn wanneer je het juiste doel voor ogen hebt.

Ontwikkel ook je managementvaardigheden als middelmanager

Wie in het middle management aan de slag wil gaan, kan vaak wel wat hulp gebruiken bij het aanleren en ontwikkelen van handige vaardigheden. De ene manager is immers de andere niet en binnen een organisatie zijn er verschillende niveaus van management, maar voor je middle managementvaardigheden kun je nu een handige training volgen. Je krijgt hands on toepassingen en feedback op je manier van communiceren. Hiermee kun je jezelf verder ontwikkelen en zet je snel stappen in de goede richting. Effectief communiceren levert vele voordelen op in je samenwerking met collega’s en in het leiding geven aan je team.

Allemaal communicatie

Communicatie vindt niet alleen verbaal, maar ook non-verbaal plaats. Je kunt vaak door lichaamstaal of een gezichtsuitdrukking aan een ander al zien wat er speelt. Maar anderen zien dat dus ook bij jou. Lang niet altijd ben je je hiervan bewust. Een deel van de training besteedt dan ook aandacht aan jouw bewustwording voor wat betreft je verbale en non-verbale communicatie.

Inhoud cursus middle managementvaardigheden

Behalve bewustwording gaat het ook om het aanbrengen van nieuwe kennis. Welke verschillende gesprekstechnieken zijn er en wat kun je ermee bereiken? Hoe ga je om met besluitvorming, conflicten en feedback? Je leert ook over de verschillende stijlen in leiderschap en welke stijl je bij welke medewerker het beste kunt inzetten. Je gaat na deze eendaagse training merken, dat je veel flexibeler bent in je manieren van communiceren en dat je communicatie ook andere effecten gaat hebben. Je krijgt het meer, sneller, beter voor elkaar door goed te communiceren. En voor een deel leer je dit door je basiskennis uit te breiden, voor een ander deel leer je dit door rollenspellen, het in de praktijk gewoon te doen en ook om feedback te durven vragen. Eigenlijk zou iedereen wel een cursus middle management kunnen gebruiken. Je zult er misschien zelfs in privé-situaties je voordeel mee kunnen doen.