Aggiez.nl
Image default
Woningen

Op zoek naar zorginstellingen in Groningen?

Wanneer u een dierbare hebt die naar een zorginstelling dreigt te gaan, of wanneer u er zelf baat bij hebt, dan kunt u eens een kijkje nemen bij De Leyhoeve in Groningen. Dit is een van de vele maar wel één van de betere zorginstellingen die te vinden is in Groningen. Deze specifieke zorginstelling voelt aan als een hotel, samen voor elkaar zorgen om het aangenaam te maken staat namelijk voorop. Er zijn verschillende redenen om naar een zorginstelling te gaan en ook verschillende mogelijkheden. Meer daarover leest u hieronder.

Verschillende soorten verblijven

In de meeste zorginstellingen in Groningen mag u alleen verblijven wanneer het thuis niet meer haalbaar is om te leven. Dit kan komen door een fysieke ziekte waardoor u niet meer voor uzelf kan zorgen, maar het kan ook komen door een mentale ziekte zoals Alzheimer bijvoorbeeld. U kunt ook uit voorzorg gebruik maken van deze zorginstelling. Zo kunt u gaan voor een appartement dat levensbestendig is, en niet geheel onbelangrijk in Groningen, ook aardbevingsbestendig. Daarnaast is er in deze zorginstelling ook een logeeropvang. Het doel van deze logeeropvang is het ontzorgen van de mantelzorg. Iemand die zich goed heeft verzekerd, heeft hier dan ook maximaal 156 nachten recht op.

Meer dan alleen een verblijf

Verschillende zorginstellingen in Groningen zijn er enkel om u op te vangen wanneer er iets niet goed gaat. Zo hoeft u geen thuiszorg meer te regelen, dat wordt in de zorginstelling verzorgd. Echter zijn er ook zorginstellingen in Groningen waar het om meer draait dan enkel wonen. Zo kunt u in woonlandschap de Leyhoeve ook andere activiteiten ondernemen. Zo kunt u baantjes trekken in het zwembad, naar de wellness of deelnemen aan diverse activiteiten. Denk hierbij aan het doen van activiteiten in een levensloopbestendige omgeving. Het is geschikt voor de actieve en minder actieve senioren.

https://www.leyhoeve.nl/