Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Waarom houden wij mensen van kleuren schilder wassenaar?

Waarom houden wij mensen van kleuren schilder wassenaar?

Wij mensen hebben allemaal verschillende voorkeuren voor kleuren waarop onze smaken allemaal gebaseerd zijn. Laten we de focus op muren nemen, daar zijn altijd verschillende kleuren die je gemakkelijk kan vinden of laten schilderen door bijv. een Schilder Wassenaar, dus iemand die de muur dan voor je schildert zodat jij zelf meer tijd hebt om dingen voor jezelf te doen zoals werken of sporten. Waarom houden we eigenlijk van kleuren? Naast de sfeer is het ook instinct, wij mensen zouden minder vaak onze muren rood maken omdat het een agressieve kleur is, maar we zouden wel blauw gebruiken omdat het kalmerend is.

 

Het gebruik van kleuren in onze huizen

Niet alleen muren zitten vol met kleuren, denk bijvoorbeeld aan waar je nu naar kijkt. Een telefoon? Tablet? Beeldscherm? Als je snel rond kijkt zie je allemaal verschillende kleuren op je scherm, veel hiervan zou je waarschijnlijk zelf hebben gekozen zoals de kleur van je achtergrond en de temperatuur kleur van het scherm. Kijkt gelijk ook naar je stoelen, je bank, je bed en zelfs je kleren! Al deze kleuren zijn gebaseerd op hoe wij erover voelen, zelf ben ik fan van de kleur rood waardoor je snel rode kleren vind in mijn kast.

 

Wat verschillende kleuren over jou kan zeggen

Het is altijd best leuk om af te vragen wat verschillende dingen over jou zeggen, kleuren zijn hiervan geen uitzonderingen. Voor mij weet ik als voorbeeld dat ik van de kleur rood houdt omdat het veel aandacht aantrekt. Jij kan de kleur roze leuk vinden voor dezelfde reden, maar ook omdat het een zachte kleur is waardoor het bij allerlei objecten het schattiger maken bijvoorbeeld bij poppen en knuffels. De conclusie? Kleur doet veel meer dan wij denken, het vertelt van alles over ons, onze verleden en is geweldig als decoratie voor muren.

https://www.mgcdejong.nl/