Aggiez.nl
Image default
Zakelijk

Wat zijn aluminium hor profielen?

Het is belangrijk dat een woning goed kan ontluchten. Vooral op warme dagen is het vaak nodig om de ramen open te zetten. In de zomer kun je echter veel last krijgen van insecten die het huis binnendringen. Vooral wanneer je dicht bij de natuur woont kan dit een groot probleem worden. Een oplossing hiervoor kan het installeren van hor profielen zijn. Hierdoor kunnen ramen en deuren open blijven zonder dat er insecten naar binnen kunnen dringen.

 

Zo werkt een hor profiel

Een hor profiel is een stuk dat op een raam of deur gemonteerd kan worden. Het profiel heeft een extra buiging waaraan gaas gemonteerd kan worden. Doordat de zijkanten open zijn is het gaas makkelijk op de profielen te monteren. Het gaas dat op een profiel gemonteerd kan worden heet een hor. De hor kan op twee manieren bevestigd worden. De eerste manier is door middel van een hor profiel. Dit is een erg robuuste optie waarmee het gaas goed vast blijft zitten. De andere manier is door middel van magneten. Aan de randen van een deur of raam kan een magneet laagje aangebracht worden. De hor kan er vervolgens heel makkelijk vastgemaakt worden. Alle onderdelen kunnen aangeschaft worden bij een horprofielen leverancier.

 

Soorten horren

Een hor is dus een stuk gaas dat voor een raam of deur gemonteerd kan worden. Een hor kan in verschillende groottes voorkomen. Grotere horren zullen zwaarder zijn en hebben een profiel nodig om bevestigd te worden in plaats van magneten. Er kan ook aardig wat verschil zitten in de structuur van de horren. Horren kunnen verschillende gaten hebben. Hoe kleiner de gaten, hoe meer vuil van buiten wordt tegengehouden. Zo zijn er ook horren die zelfs pollen tegenhoudt. Zo krijg je geen last meer van hooikoorts wanneer de ramen wijd open staan. Er zijn ook elektrische varianten van horren. Hierdoor kunnen ze met een druk op de knop verborgen worden wanneer je ze niet nodig hebt.

 

Waarom zijn horren belangrijk?

De hoeveelheid insecten die vrijkomt tijdens de zomer is enorm. Met een raampje wijd open kunnen er heel veel insecten het huis binnenkomen. Vooral in de avond wanneer de lampen aanstaan zullen insecten er door aangetrokken worden. Insecten kunnen vervolgens in het huis nestelen en vermenigvuldigen. De beste manier om insecten te verwijderen is door ze geen kans te geven om binnen te komen.