Aggiez.nl
Image default
Toerisme

5 Duitse steden voor een Citytrip

Weekendje weg naar Duitsland? Onze oosterburen hebben talloze prachtige steden die zich uitstekend lenen voor een citytrip. Daarom een lijst met de 5 leukste steden van Duitsland voor een weekendje weg. 

 

Berlijn

De stad die niet mag ontbreken in deze lijst is natuurlijk Berlijn. De hoofdstad van Duitsland leent zich goed voor een citytrip met vliegtuig of trein. Het is niet de mooiste stad van Duitsland. Alleen valt er zoveel te zien en beleven dat deze stad niet mag ontbreken in de lijst. Sinds het verdwijnen van de grens tussen Oost- en West-Duitsland heeft Berlijn zich ontwikkeld tot de echte hotspot van Duitsland. Bezienswaardigheden van de geschiedenis van Berlijn zijn Checkpoint Charlie, Brandenburg Tor en restanten van de Berlijnse muur. Een bekend stuk muur is de Spree aan de Mühlenstrasse in Friedrichshain, dit gedeelte is heel hip geworden dankzij muurschilderingen van kustenaars. Naast een uitgebreide culture geschiedenis beschikt Berlijn ook over een bruisend uitgaansleven. Bekende clubs in Berlijn zijn het omstreden Berghain, Tresor en Badfish Bar. 

 

Hamburg

De tweede grootte stad van Duitsland is Hamburg. Van oudsher is Hamburg een belangrijke Hanzestad. Tegenwoordig wordt Hamburg steeds meer bekend als ideale stad voor een citytrip. Met de trein vanaf Utrecht is het slechts 5 uur naar Hamburg. Bezienswaardigheden in Hamburg zijn onder meer het Chilihaus en het orkestgebouw. Daarnaast kenmerkt zich de stad door prachtige oude warenhuizen die vooral in Speicherstadt zijn te vinden. De hippe delen van Hamburg bevinden zich in de wijken Schanzenviertel en Karolinenviertel. Shoppen in Hamburg doe je hier, waar zich de hippe kledingwinkels hebben gevestigd. Naast deze hippe wijken ligt de opvallende bunker St Pauli. In deze bunker hebben zich diverse clubs gevestigd. De beroemdste club in deze bunker is Reeperbahn welke 24 uur per dag door gaat.

 

Keulen

Net over de grens ligt de stad Keulen. Een stad voor historisch en cultureel erfgoed. In het centrum van de stad, Altstadt, vind je de kenmerkende gekleurde vakman huizen. Andere beroemde bezienswaardigheden in Keulen zijn het gotische stadshuis, de Dom-kathedraal en de Grote Sint-Martinuskerk. De Dom is het absolute hoogtepunt van Keulen en geeft een schitterend uitzicht over de stad. Het uitzicht laat ook mooi het Rijn-landschap zien. In Keulen is de Rijn-boulevard de ideale plaats om bij te komen van een middag shoppen. In de zomer kan men hier heerlijk terrassen in de zon. Naast winkelen in Keulen en cultureel erfgoed bekijken kan u ook het eerste chocolade museum van de wereld bezoeken. Het chocolademuseum geeft een tour over het ontstaan chocolade en kan niet ontbreken bij een stedentrip naar Keulen.

 

Düsseldorf

Een andere leuke Duitse stad net over de grens is Düsseldorf. Bij de Nederlanders is de stad vooral bekend als winkelstad. Met name de wijken Carlstad en Schadowstrasse’s zijn rijk aan winkelstraten. In de Königsallee bevinden zich de luxe winkels. Na al het winkelen is het in de zomer heerlijk bijkomen op een terras aan de Rijnoever. Naast alle winkelmogelijkheden is  er nog veel meer te doen. Bezienswaardigheden in Düsseldorf bevinden zich rond de Altstad.  In het oude historisch centrum van de stad bevinden zich de gezellige hotspots met alle terrassen.  Rond deze terrassen bevinden zich schitterende gebouwen als de St. Lambertus Basiliek, het Rathaus en de Andreaskirche. Symbool van Düsseldorf is de St. Lambertus dankzij zij de bijzonder gedraaide dakconstructie. Door het drogen van het hout is het dak gekrompen en bijgedraaid. 

 

Frankfurt

Een stedentrip naar Frankfurt is een ideaal weekendje weg. Niet alleen is Frankfurt makkelijk te bereiken door de grootste luchthaven van Duitsland, Frankfurt am Main. De vele bezienswaardigheden, musea en het hippe mensen maken het een bezoek waard. De stad is rijk aan vele musea, van architectuur tot film. Alle museums zijn eenvoudig te bezoeken met een tweedaagse museumsuferkaart voor slechts 18 euro. Naast de vele musea heeft de stad ook een prachtig historisch centrum. In de tweede wereldoorlog is vrijwel het gehele centrum van Frankfurt platgebombardeerd. Veel Frankfurters wilden het oude centrum weer terug, daarom is rond het Römberg Platz het oude centrum tot in detail nagemaakt. Op het Römberg Platz wordt overal Apfelwein geserveerd, de lekkernij van Frankfurt. Apfelwein is een cider van appelwijn en wordt vaak in combinatie genomen met een Wiener kalfsschnitzel met Frankfurter Grüne Sauce. Op Reishonger.nl vind je alles over Frankfurt.

 

Denk bij het plannen van een stedentrip naar Duitsland dat Berlijn, Frankfurt en Hamburg verder over de grens liggen. Deze steden zijn beter en sneller te bereiken met het vliegtuig of de trein. Keulen en Düsseldorf zijn eenvoudig te bereiken met de auto. In Duitse steden zijn wel vaak milieuzones actief. Houdt er daarom rekening mee dat uw auto wel over een milieusticker moet beschikken mocht u het centrum in willen rijden.   

https://www.booking.com