Aggiez.nl
Image default
Dienstverlening

Bevallen met TENS: natuurlijke pijnverlichting tijdens de bevalling

Bevallen kan een intense en pijnlijke ervaring zijn, maar er zijn verschillende manieren om de pijn te verlichten zonder medicamenteuze middelen. Een van deze manieren is het gebruik van een TENS apparaat tijdens de bevalling. In deze tekst zullen we bespreken wat TENS is, hoe het werkt tijdens de bevalling, de voordelen van TENS en hoe je een TENS apparaat kunt huren.

Wat is een TENS apparaat?

TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het is een draagbaar apparaat dat kleine elektrische pulsen naar de zenuwen stuurt via elektroden die op de huid worden geplaatst. Deze pulsen kunnen helpen om de pijn te verminderen door het blokkeren van pijnsignalen die vanuit het lichaam naar de hersenen worden verzonden.

Hoe werkt TENS tijdens de bevalling?

Tijdens de bevalling worden de elektroden op de rug van de zwangere vrouw geplaatst. De pulsen die het TENS apparaat produceert stimuleren de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van pijnsignalen van de baarmoeder en het bekkengebied naar de hersenen. Hierdoor wordt de pijn verlicht of geblokkeerd, waardoor de bevalling voor veel vrouwen draaglijker wordt.

Voordelen van TENS tijdens de bevalling

Een van de grootste voordelen van het gebruik van TENS bij bevalling is dat het een natuurlijke vorm van pijnverlichting is. Het is ook een veilige en niet-invasieve manier om de pijn te verminderen, omdat er geen medicamenteuze middelen worden gebruikt. Bovendien kan het gebruik van TENS de behoefte aan medicamenteuze middelen tijdens de bevalling verminderen.

Een ander voordeel van TENS is dat het de vrouw controle geeft over haar eigen pijnbestrijding. Ze kan de intensiteit van de pulsen zelf regelen en kan het apparaat gebruiken wanneer ze het nodig heeft. Het kan ook helpen om de angst en stress van de bevalling te verminderen.

Het huren van een TENS apparaat

Het is mogelijk om TENS te huren voor bevalling. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die deze service aanbieden, zoals bijvoorbeeld MaMMaTENS welke zeer goed aangeschreven staat. De huurprijzen variëren tussen de €25 en €50 per week, afhankelijk van het verhuurbedrijf en het type apparaat.

Het is aan te raden om het TENS apparaat te huren voorafgaand aan de bevalling, zodat je het kunt uitproberen en jezelf vertrouwd kunt maken met het gebruik ervan. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat TENS niet voor alle vrouwen geschikt is. Lees alle voordelen en contradicties over het gebruik van TENS tijdens de bevalling op de website van MaMMaTENS.

https://mammatens.nl/