Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

De meest gestelde vragen over tanden

Tanden zijn gekke dingen. Je gebruikt ze om te eten, ze zijn handig om dingen mee open te maken en het schoonheidsideaal is dat ze wit moeten zijn. Dat laatste is wel heel fijn voor de mensen die van nature witte tanden hebben, maar voor de rest van ons is het heel vervelend. Maar hoe komt dat dan? En wat is de oplossing? Al dit soort vragen beantwoord ik in dit artikel.

 

Waarom heb ik geen witte tanden?

De kleur van je tand wordt opgebouwd uit twee onderdelen: het tandbeen en het tandglazuur. Aan de kleur van je tandbeen kan je niets doen omdat dat genetisch bepaald is. De transparante laag die om het tandbeen heen zit, heet het tandglazuur. Deze laag beschermt je tanden er geldt; hoe dikker je glazuur, hoe witter je tanden zijn. De stof tannine tast je tandglazuur aan. Je kan je tanden bleken door thee, koffie, suiker, rode wijn en sigaretten te vermijden. Dat zijn producten waar tannine in zit. Goed je tanden poetsen helpt natuurlijk ook.

 

Doet het pijn om je tanden te laten bleken?

Dat verschilt per persoon. Sommige mensen hebben de tanden bleken ervaringen dat het pijn doet. Je kan blaren krijgen op  je tandvlees omdat het spul waarmee je bleekt best heftig is.

 

Wat kost tanden bleken?

De prijs van je tanden laten bleken varieert. Er zijn verschillende manieren om het te laten doen en verschillende maten van intensiviteit. Je kan je tanden zelf thuis bleken en je kan het bij de tandarts laten doen. Als je het thuis doet, neem je een tandbleekset. Zo’n set kost tussen de  30 en 50 euro, dat hangt af van de kwaliteit. De kwaliteit is bij een bleekset namelijk niet altijd niet zeker, dus is het iets meer risico. De andere optie is om leehnavasor je tanden bij de tandarts te laten bleken. Bij de tandartsenpraktijk Witgebit zijn de prijzen van het professioneel laten bleken tussen de 20 en 80 euro. Deze behandelingen zijn telkens 20 minuten en bij de behandeling van 80 euro (4 x 20 minuten) worden zelfs de geelste tanden weer wit.

https://witgebitnederland.nl/