Aggiez.nl
Image default
Woningen

De oorzaken en gevolgen van een daklekkage

Wanneer u een huis bezit met een schuin of plat dak, dan moet dat zeker in orde zijn. Een dak boven uw hoofd heeft u nodig voor de bescherming. Een dak zal u beschermen tegen de invloeden van buiten. De bescherming is tegen de regen, hagel, sneeuw, storm, kou en hitte. Een dak moet ervoor zorgen dat het tijdens regenbuien binnen droog blijft binnen.  Het dak zal ook tijdens de zomermaanden ons moeten beschermen tegen de zonnestralen. Wanneer we een langere periode veel warmte hebben van de zon is dat niet goed voor een plat of schuin dak.

Een plat dak

Een dakbedekking moet bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Dat geldt natuurlijk ook voor een plat dak. Wanneer het warm is tijdens de zomermaanden zal het platte dak de hele dag worden beschenen door de warme zonnestralen. De platte daken worden hoofdzakelijk voorzien van bitumen, EPDM of kunststof. Hoofdzakelijk wordt er voor een plat dak bitumen of EPDM toegepast, omdat deze materialen zich gemakkelijk laten verwerken en goedkoper zijn dan kunststof. Door de warmte zal het materiaal uitdrogen. Omdat het uitdroogt kan de dakbedekking gaan scheuren. Bij een regenbui kunt u zien dat er scheurtjes zijn ontstaan door de lekkage die er ontstaat.

Wat kunt u doen bij een lekkage?

Bij een plat dak, wat meestal niet zo hoog is, zou u kunnen proberen de lekkage zelf te vinden. In veel gevallen is dat niet te achterhalen. Dat is dan het moment om een loodgieter te benaderen. Als u in Rotterdam woont, is het verstandig om een loodgieter Rotterdam te benaderen. Neem een erkende loodgieter Rotterdam, zodat u zeker weet dat de lekkage op een goede manier zal worden verholpen. Als de loodgieter aanwezig is, zal hij  eerst het dak controleren waarbij hij vaak tot de conclusie komt dat de dakbedekking van het platte dak moet worden vervangen. De loodgieter zal dat eerst met u bespreken. Hij zal de eigenschappen van de verschillende materialen met u doornemen. Zodra u een besluit heeft genomen welk materiaal u wilt hebben, zal de loodgieter het door u gekozen materiaal op het platte dak aanbrengen, zodat de lekkage voor een lange periode is verholpen. 

Een daklekkage Rotterdam op een schuin dak

Een schuin dak heeft veel te lijden van de verschillende weersinvloeden. De dakpannen kunnen behoorlijk uitdrogen door de hete zonnestralen. Er staat een gemiddelde levensduur voor dakpannen van ongeveer 40 jaar. Na die periode zitten er in veel dakpannen zoveel haarscheurtjes dat ze het water doorlaten. Dat moeten we juist niet hebben. Dan gaan ze lekken en wanneer dat constant op het dakbeschot terecht komt, kan dat gaan rotten. Wanneer het dakbeschot gaat rotten, zal het dak vernieuwd moeten worden en daar zit u echt niet op te wachten. Dat is een behoorlijk kostenplaatje, omdat dan naast een nieuw dak ook de dakbedekking vernieuwd moet worden.  

Loodgieter Rotterdam 

Het is verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten bij een erkende loodgieter. Deze zal dan jaarlijks langskomen om het dak te inspecteren. Wanneer hij ziet dat er pannen verschoven zijn, zal hij die weer recht leggen. Zijn er pannen gescheurd, dan zal hij ze vervangen, zodat u daardoor geen lekkage kunt krijgen. Werkzaamheden die betaald moeten worden zal hij eerst met u overleggen. Hij zal ook tijdens iedere inspectie controleren of de staat van de dakpannen nog in orde is. U kunt beter de dakpannen alleen veranderen dan een geheel nieuw dak. Zo kunt u een dak lekkage Rotterdam voorkomen. Tijdens de controle zal de loodgieter ook de dakgoten controleren. Hij zal deze schoonmaken, zodat u er zeker van kunt zijn dat het water goed wordt afgevoerd.

https://loodgieter-rotterdam.nu/