Aggiez.nl
Image default
Fotografie

De tasinhoud van een bruidsfotograaf

Wat zit er in de tas van een bruidsfotograaf?

Ben je niet nieuwsgierig wat een bruidsfotograaf of trouwfotograaf nou allemaal meesleept naar een bruiloft? Soms zie je een trouwfotograaf met een assistent rondlopen. Die assistent zorgt dan voor de tassen en statieven bijvoorbeeld, maar soms zie je die persoon ook assisteren met een reflectiescherm. Iedere fotograaf zal weer anders werken en ook iedere fotograaf zal weer een compleet andere inhoud in zijn tas hebben dan de andere trouwfotograaf.

Misschien heeft bruidsfotograaf Utrecht wel veel meer spullen bij zich dan trouwfotograaf Zwolle, ik noem maar even wat. Een feit is wel dat ze uiteraard allemaal een camera en lenzen bij zich hebben. En iedereen weet wel dat voor iedere tak van fotografie verschillende lenzen zijn. En soms is daarin ook weer een overlap. Een natuurfotograaf kan bijvoorbeeld graag met een 70-200 mm lens werken terwijl een trouwfotograaf amsterdam die lens ook heel fijn vindt om mee te werken.

Een macrofotograaf in de natuur zal een macrolens van 100 of 105 mm prefereren terwijl een bruidsfotograaf diezelfde lens zal gebruiken om details en bijvoorbeeld de trouwringen te fotograferen.

Maar in dit artikel gaan we verder in op wat een bruidsfotograaf zoal mee zal nemen naar zijn of haar werk.

De bruidsfotograaf zal in ieder geval minimaal 2 camera’s bij zich hebben. Waarom 2 camera’s zou je denken. Ten eerste om tijdens het werk zo min mogelijk met lenzen te wisselen is fijn. Maar het is ook fijn om een 2e camera bij je te hebben als er 1 kapot gaat. Er zijn zelfs fotograferen die wel 3 camera’s bij zich hebben. Een minimum van 2 camera’s is wel een vereiste.

En welk merk camera of welke uitvoering is uiteraard per persoon verschillend. Het zal in ieder geval een professionele camera zijn met uitstekende iso prestaties en een topsnelheid in auto focus en wegschrijven van bestanden.

De keuze voor lenzen zal bij iedere fotograaf verschillend zijn. Veelal wordt een 24-70 mm geprefereerd, maar ook een vaste lens 35 mm met diafragma 1.4 is erg gewild onder trouwfotografen. Dit zal verder worden aangevuld met een supergroothoek vast of zoomlens met een telelens. Een gemiddelde van 3 top lenzen kom je wel aan.

Verder zal de fotograaf flitsers of andere lichtmogelijkheden bij zicht hebben, aangevuld met flitstatiefjes of lichtvormers als die gewenst zijn. Er zijn fotografen die zweren bij bestaand licht terwijl andere juist niet zonder kunstlicht kunnen.

Verder zou je in de tas van een bruidsfotograaf nog paracetamol, schoonmaakdoekjes, elastiekjes, triggerset, accu’s, batterijen en dergelijke kunnen vinden.

 

https://www.corrinep.nl/#home