Aggiez.nl
Image default
Woningen

De verschillende soorten antifouling en hun werking

Het aanbrengen van een kwalitatieve antifoulingop jouw boot is essentieel. Zonder een hoogwaardige antifouling zal jouw boot sneller te maken krijgen met slijtage en andere ongewenste problemen. Zodra jij op zoek gaat naar de beste antifouling, kom je er wellicht al snel achter dat er veel verschillende antifouling bestaan. Maar hoe weet je welke antifouling het beste gaat zijn voor jouw boot? Dit heeft met verschillende factoren te maken. In dit artikel bespreken we daarom een aantal van de verschillende soorten antifouling met jou door. Vergeet niet om eens een kijkje te nemen naar de innovatieve antifouling van Finsulate.

Het gebruik van een zelfslijpende antifouling

De zelfslijpende antifouling is een dunne antifouling laag die aan wordt gebracht op jouw boot. Deze soort antifouling wordt ook vaak de zachte antifouling genoemd. De werking van deze beschermlaag gaat als volgt. Zodra het water met de verf wrijft, komen er biociden vrij. Deze biociden houden algen, bacterie en andere factoren die jouw boot kunnen aantasten op afstand. De zachte antifouling moet ieder seizoen opnieuw worden aangebracht. Dit komt omdat het makkelijk slijt tijdens het gebruik. Het is voornamelijk geschikt voor boten die niet gebruik maken van hoge snelheid.

Het gebruik van harde antifouling

Een alternatief op de zachte antifouling, is de harde antifouling. Deze antifouling laat continu stoffen vrij die de groei van algen en bacterie tegen gaan. Deze stoffen worden alleen vrijgelaten wanneer het in aanraking is met water. De harde antifouling is een dikkere soort verf. Nadat hij is aangebracht op jouw boot, blijft hij een aantal jaar goed zonder retouching. Het is tussendoor wel goed om hem te polijsten. Na deze aantal jaar is het tijd om hem te verwijderen van de boot en opnieuw aan te brengen. De harde antifouling is geschikt voor boten die gebruik maken van hogere snelheid. Aangezien het dikker is, is het lastiger om beschadigd te raken.

Een duurzaam alternatief

Een belangrijk punt om te onthouden is dat de meeste antifouling gebruik maken van giftige stoffen. Deze giftige stoffen houden algen en bacterie op afstand, maar het brengt ook giftige stoffen in het schone water. Wanneer jij bewuster wilt zijn voor het milieu, kies je ervoor om gebruik te maken van een milieuvriendelijke antifouling. Deze maakt geen gebruik van schadelijke stoffen, maar zorgt nog steeds effectief voor bescherming. Zo bescherm je niet alleen jouw boot, maar draag je ook bij aan schoner water.