Aggiez.nl
Image default
Kinderen

Leuke kinderactiviteiten voor binnen

Helaas is het nog geen zomer weer, wat betekent dat je kinderen toch nog even binnen zullen moeten blijven. Dit betekent niet dat het niet wordt aangeraden om regelmatig een frisse neus te halen. Toch blijft het weer in Nederland onvoorspelbaar en weet je nooit wanneer je weer te maken krijgt met een regenbui. Om te voorkomen dat je kinderen zich gaan vervelen, is een goede voorbereiding het halve werk. Lees in deze blog over leuke kinderactiviteiten voor binnen!

Bordspellen

Het klinkt oubollig, maar het is zeker gezellig om even, of een aantal uur bezig te zijn met bordspellen. Dit is het ideale moment om even gedag te zeggen tegen de telefoon of tablet. Schaf op tijd nieuwe bordspellen aan of trek de spelletjeskast eens open. Zo hebben jullie een gezellig (als het goed verloopt) moment samen en zal niemand zich vervelen.

Quiz maken voor kinderen

Wees zelf even creatief, of kijk online voor een aantal quizsoorten. Via Kahoot kunnen jullie makkelijk deze strijd aangaan. Kom erachter hoe competitief je kinderen zijn, maar verbreed hiermee ook hun algemene kennis. Let op: voor Kahoot hebben ze wel een telefoon of tablet nodig om deel te nemen aan de quiz.

Organiseer een playbackshow

Misschien heb je wel kleine artiesten in huis? Hoe kom je daar beter achter dan door het organiseren van een playbackshow. Treed op met elkaars favoriete liedjes en beoordeel elkaar. Het wordt gegarandeerd een moment van lachen, gieren en brullen.

Kleurplaten voor kinderen

Wil je toch liever de rust in ze naar boven halen? Dan is een kleurplaat de juist oplossing hiervoor. Kleuren is een goede uitlaatklep voor kinderen (maar ook volwassenen) en ook bevordert het de ontwikkeling van je kind. Kies leuke kleurplaten voor kinderen om de ontwikkeling van je kind terug te zien.

Samen bakken

Ga zelf op zoek naar een lekker recept waarvan je weet dat je kinderen het aankunnen. Geef je kids de leiding om een taart te bakken. Vervolgens kunnen jullie het samen versieren en natuurlijk gezellig opeten. Een win-winsituatie dus!

Gamemarathon

Dit hoort geen wekelijkse kinderactiviteit te zijn, maar eens in de tijd mag er een uitzondering worden gemaakt. Het is namelijk tijd voor een familie gamemarathon. Kies een nieuw spel dat iedereen voor het eerst speelt. Zo weet je zeker dat niemand enige voorsprong zal hebben of kan valsspelen.