Aggiez.nl
Image default
Kinderen

Tweeling borstvoedingskussen

‘Gefeliciteerd, u krijgt een tweeling!’

Als u met uw partner naar de 20 weken-echo gaat en samen naar de monitor staart, terwijl de verloskundige zegt: ‘Gefeliciteerd, u krijgt een tweeling!’, is dat natuurlijk supergaaf. Maar tegelijkertijd ook spannend en misschien wel lastig. U kunt zich afvragen hoe u alles moet regelen, want veel zaken moeten dubbel gebeuren. Zo moeten er twee wiegen komen, dubbele kleding, et cetera. Ook de voeding gaat extra tijd kosten en dat is een van de dingen waar u als moeder tegenop kunt zien. 

Een tweeling borstvoedingskussen biedt soelaas! 

Het voeden van een tweeling is niet altijd even leuk voor de moeder. Omdat u lang aan het voeden bent, kunt u last krijgen van uw rug, spierkrampen krijgen of blijkt het op een andere manier lastig om de baby’s comfortabel te laten drinken. Een tweeling borstvoedingskussen brengt dan uitkomt. Onder een tweeling borstvoedingskussens wordt een speciaal kussen begrepen, die uw kleintjes of u zelf comfortabel ondersteund tijdens het drinken van borst of fles. Groot voordeel is dat u zelf op een prettige manier uw tweeling kunt voeden, zonder dat u spierpijn krijgt in uw rug, armen en/of benen. Met een tweeling borstvoedingskussen wordt de voedingstijd weer iets waar u als ouder van kunt genieten en de tijd voor wilt nemen. En ook uw kleintjes voelen zich een stuk fijner en drinken daardoor beter. 

Een multifunctioneel soort kussen 

Het is aan te raden om, zodra u weet dat u twee baby’s krijgt, een tweeling borstvoedingskussen aan te schaffen. Want ook gedurende de zwangerschap is dit soort kussens handig. U kunt uw lichaam er goed en evenwichtig mee ondersteunen tijdens de slaap en krijgt zo een betere nachtrust!