Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van je kruipruimte isoleren

Wil jij graag in je goede kruipruimte vloerisolatie, dan zal je hier meerdere voordelen aan beleven. Ten eerste zorgt het isoleren van de kruipruimte ervoor dat je veel warmte binnen weet te houden, wat resulteert in het besparen van kosten op de energierekening. Daarnaast is het isoleren van de ruimte ook een manier om geen vocht naar binnen te krijgen. Dit zorgt er weer voor dat je geen vocht gerelateerd problemen zal krijgen, zoals schimmels en een nare geur. Zorg er dus voor dat je een specialist inschakelt wanneer je van plan bent om je kruipruimte te gaan isoleren.

Zo wordt je kruipruimte geïsoleerd

Wanneer je graag je kruipruimte wilt laten isoleren, kan dit op meerdere manieren worden gedaan. Dit is afhankelijk van jouw voorkeur en de mogelijkheden van de vloer. De beste manier om dit te doen bestaat uit een tweeledige klus. Allereerst wordt er bodemfolie gelegd onder de vloer. Dit heeft als doel om de vocht te isoleren, zodat dit niet naar binnen kan komen. Als tweede en laatste stap wordt er gebruik gemaakt van thermokussens. Deze heeft als functie om het verlies van de warmte zoveel mogelijk te beperken, zodat je de warmte waar nodig kunt behouden. Dit gedeelte zorgt er dus voor dat jij kosten op de energierekening kunt besparen.

Je klus laten uitbesteden

Natuurlijk kan je zelf de vloer in de kruipruimte isoleren als je hier bekwaam in bent. Heb je echter twijfels, of weet je niet wat je moet doen, dan kan je het beste het werk laten uitbesteden door een ervaren vakspecialist. Hij zal je vervolgens helpen door eerst een bezoek aan de ruimte te brengen. Daarna zal er een evaluatie gemaakt worden met een voorstel voor de klus. Nu zal de vakman jouw vloer goed isoleren, zodat jij zoveel mogelijk warmte kunt binnenhouden. Zo weet je zeker dat het proces goed verloopt en je kunt genieten van de voordelen van een goed geïsoleerde vloer.