Aggiez.nl
Image default
Aanbiedingen

Let op deze punten bij het inrichten van je kantoor

Let op deze punten bij het inrichten van je kantoor

Een goede inrichting van een kantoor is erg belangrijk, omdat het kantoor (en de inrichting) een uithangbord van het bedrijf zijn. Hoe een kantoor ingericht zou moeten zijn is ook afhankelijk van het type werk, bijvoorbeeld bij een hele formele sfeer is de inrichting wellicht anders dan bij een informele sfeer. Ook moet er worden gekeken naar een functionele indeling.

 

Wat is de functie?

Allereerst is de uitstraling van het kantoor belangrijk, echter is functionaliteit misschien nog wel belangrijker. Het is daarom aangeraden niet zomaar een kantoor zo snel mogelijk in te richten. Het is erg belangrijk dat hier goed over nagedacht wordt. Allereerst moet je kijken naar het team dat je voorhanden hebt en het werk dat je team uit moet voeren. Begin dan pas met het opstellen van een plan voor de inrichting. Zorg hierbij dat functionaliteit de eerste prioriteit heeft, als dit in orde is kan er gedacht worden aan andere items zoals planten of mooie verlichting.

 

Ruimte is ook belangrijk

Een kantoor van vroeger bestond vooral uit heel veel verschillende, individuele hokjes. Iedereen had zijn eigen kleine plekje en er was weinig ruimte voor overleg. Binnen deze kleine individuele hokjes was ook veel meer ruimte voor afleiding, in de grotere ruimtes van tegenwoordig wordt personeel veel gestimuleerd door elkaar. Ook maak je op deze manier veel efficiënter gebruik van de ruimte die beschikbaar is, zo kunnen er veel meer mensen werken in dezelfde ruimte.

 

Extra ruimtes

Naast de grote open werkruimtes is het ook van belang een aantal aparte ruimtes te creëren. Een klein keukentje waar het personeel wat drinken kan pakken of een broodje kan smeren wordt enorm gewaardeerd. Dit kan vaak aansluitend aan een kantine. Ontvang je vaak gasten? Dan is een ruimte om met hen te vergaderen ook een verstandig idee.

 

Kato helpt jou met inrichten

Als je het niet ziet zitten om je kantoorruimte zelf in te richten, of simpelweg een tijdsgebrek hebt, is het misschien een goed idee om een professionele partner te raadplegen. Neem bijvoorbeeld Kato, zij hebben een specialisatie op het gebied van kantoorinrichting. Benieuwd? Neem vooral eens een kijkje op hun site.

 

http://katoprojecten.nl/