Aggiez.nl
Image default
Woningen

De voordelen van slimme deursloten

Het is voor ieder mens belangrijk dat zijn of haar spullen veilig blijven wanneer ze van huis zijn. Daarom investeren veel mensen in een veilig slot voor op de deur. Dat is maar goed ook, want met de toenemende ontwikkeling van inbraakapparatuur worden inbrekers steeds gevaarlijker en slagvaardiger. Gelukkig neemt ook de bewapeningstechniek tegen inbrekers toe. Een voorbeeld daarvan zijn de zogeheten smart locks. Deze slimme deursloten zijn beter bestand tegen inbraak dan veel andere deursloten en hebben bovendien een aantal andere geweldige voordelen. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt de voordelen van slimme deursloten.

Veiligheid

Wat de smart lock minder inbraakgevoelig dan gewone sloten maakt, is het feit dat je de toegangscode van de deur zeer eenvoudig kunt veranderen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om wekelijks of maandelijks een nieuwe toegangscode voor je woning in te stellen. Op die manier ben je vaak alsnog beschermd tegen inbraak wanneer een inbreker je code toch weet te achterhalen. Waar een slot met een fysieke sleutel doorgaans jarenlang hetzelfde blijft, kun je ervoor kiezen om een smart lock steeds een nieuwe ‘sleutel’ te geven.

Geen fysieke sleutel meer nodig

Het tweede voordeel van slimme deursloten, is het feit dat je geen fysieke sleutel meer nodig hebt om je woning te betreden. Op die manier loop je ook niet meer het risico om je sleutel een keer kwijt te raken. Hierdoor kunnen inbrekers je sleutel dus ook niet in handen krijgen. Een leven zonder fysieke sleutel is niet alleen een stuk makkelijker, maar doorgaans ook veiliger.

Mensen binnenlaten

Ten derde kun je met slimme deursloten mensen binnenlaten in je huis, ondanks dat jij niet thuis bent. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en komen je buren de planten verzorgen? Wanneer je ze op afstand toegang geeft tot je huis, hoeven ze geen fysieke sleutel meer bij zich te houden. Dit is natuurlijk erg handig. Komt er bezoek maar ben jij onverhoopt iets later? Met een smart lock hoeven ze niet buiten te blijven staan, maar kun je ze alvast binnenlaten.

Extra veiligheid

Veiligheid is voor veel mensen waarschijnlijk het belangrijkste voordeel om te kiezen voor een smart lock. Naast het reguliere veiligheidsvoordeel van de wisselende codes en het niet nodig hebben van een fysieke sleutel, is er nog een extra veiligheidsfunctie die een smart lock met zich meebrengt. Zo kun je aan een smart lockt een tijdsslot toekennen waarbinnen de code ingevuld moet zijn. Op die manier verklein je de kans dat mensen op geluk of vermoedens van je code je deur kunnen openen. Is het tijdsslot voorbij en is de juiste code nog niet ingevuld? Dan gaat de deur automatisch op slot en kun je de deur alleen weer openen door te bewijzen dat jij het bent. Vaak dient hier zelfs een professionele slotenmaker voor langs te komen. Dit is natuurlijk vervelend wanneer je jezelf hebt buitengesloten, maar wel een extra bescherming tegen inbraakpogingen.

Conclusie

Slimme deursloten zijn een nieuwe technologische ontwikkeling die je woning en je spullen beter kunnen beveiligen dan reguliere deursloten. Dat komt door de wisselende codes, het feit dat je geen fysieke sleutel meer nodig hebt en het tijdsslot. Daarnaast kun je met een smart lock de deur op afstand openen. Hiermee kun je mensen binnenlaten zonder dat jij daarvoor thuis hoeft te zijn. Mochten deze voordelen je aanspreken, dan is het zeker aan te raden om te kijken of een smart lock wat voor je is. In de meeste gevallen wordt deze dan voor je geïnstalleerd door een professional.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/smartlocks/