Aggiez.nl
Image default
Zorg

Naar de Fysiotherapeut IJsselstein

Naar de Fysiotherapeut IJsselstein

Het doel van de fysiotherapeut IJsselstein is een om bijdrage te leveren aan de fysieke gezondheid van mensen. Ook helpt een fysiotherapeut om weer te kunnen werken of sporten door bijvoorbeeld blessures te voorkomen. Het voordeel van fysio is dus dat je lichaam weer zo snel mogelijk normaal functioneert, want het is natuurlijk erg vervelend als je niet meer goed kunt bewegen door pijn of andere klachten, bijvoorbeeld artrose. Hierbij worden er oefeningen gedaan om de pijnklachten te verminderen. Na een sportblessure wordt er juist gekeken hoe het bewegen kan worden opgebouwd. Je kunt dus voor verschillende klachten terecht bij de fysiotherapeut.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Het is belangrijk dat we dagelijks actief blijven bewegen. Het menselijk lichaam zit zo in elkaar dat we zonder problemen kunnen lopen, springen of bukken. Dit lukt allemaal dankzij onze spieren, gewrichten en botten. Soms gaat dat niet altijd goed omdat je lichaam niet goed meewerkt, en je kunt niet meer de bewegingen doen die je eerder wel kon. Dan is de taak van fysiotherapeut om met behulp van bepaalde handelingen of oefeningen het lichaam weer te herstellen. Er wordt een behandelplan opgesteld en met behulp van bepaalde oefeningen kom je snel weer van je klachten af. Je kunt niet alleen voor je klachten naar de fysio, maar ook voor het voorkomen van bepaalde klachten. 

Wat wordt er gedaan bij fysiotherapie?

Bij de fysiotherapeut IJsselstein krijg je advies om bepaalde oefeningen uit te kunnen voeren. Voor Mensen met artrose is er bijvoorbeeld een speciaal programma. Hierbij worden er manuele technieken toegepast. Veel mensen denken dat het slecht is om te bewegen met pijnklachten. Het is belangrijk om niet te gaan stoppen met bewegen, en daarom worden er oefeningen gedaan om bewegingen soepeler te kunnen uitvoeren. Hierbij wordt soms gebruikt gemaakt van verschillende apparaten, maar veel oefeningen zijn gewoon makkelijk thuis uit te voeren. Om bepaalde klachten te behandelen, wordt er soms ook gemasseerd. Fysiotherapie zorgt dus voor een snel herstel en het normaal functioneren van je lichaam.  

 

https://www.moventes.nl