Aggiez.nl
Image default
Zorg

Bij gezondheidsklachten kan acupunctuur Teuge helpen

Acupunctuur wordt vaak in films afgebeeld als een behandeling waarbij iemand die, ogenschijnlijk compleet arbitrair, vol wordt gestoken met naalden. Dat is niet helemaal hoe het in de werkelijkheid gebeurd. Acupunctuur is een techniek die uit gaat van het principe dat een lichaam bestaat uit verschillende meridianen en energiebanen. Wanneer er in een van de meridianen of energiebanen een blokkade ontstaat kan dat leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Onder gezondheidsproblemen veroorzaakt door een blokkade vallen nekklachten- en- schouderklachten, klachten tijdens de menstruatie, hoofdpijn, vermoeidheid, rugklachten en allergieën. Wanneer iemand een van deze gezondheidsproblemen ervaart kan acupunctuur Teuge helpen. Het is belangrijk om bij gezondheidsklachten zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hierdoor voorkom je dat de problemen erger worden. 

Wat gebeurd er tijdens een behandeling bij acupunctuur Teuge?

Het lichaam bestaat dus uit meerdere meridianen en energiebanen. Wanneer er in een van die meridianen een blokkade zit kan die dus leiden tot lichamelijke klachten. De meridianen in het lichaam hebben meerdere drukpunten. Wat acupunctuur Teuge dan doet is met hele kleine naaldjes, dus niet de grote borduurnaalden die op tv en in films te zien zijn, bij deze drukpunten in de huid prikken. Door dit te doen kan acupunctuur Teuge de blokkade verminderen of zelfs opheffen. Hierdoor kunnen de klachten van de klant verholpen of op zijn minst verminderd worden. De naaldenprikjes die gedaan worden bij acupunctuur Teuge doen niet of nauwelijks pijn. 

Waar helpt acupunctuur Teuge nog meer bij?

Niet alleen bij fysieke klachten kan acupunctuur helpen. Het kan ook zijn dat iemand die kampt met slaapproblemen of een verslaving baat heeft bij een behandeling. Hierbij kan het het geval zijn dat er bepaalde energiebanen verstoord zijn. Door een behandeling kunnen deze verstoringen opgeheven worden. Hierdoor kunnen de energiebanen weer optimaal functioneren waardoor het probleem makkelijker aangepakt kan worden.