Aggiez.nl
Image default
Zorg

Vacature verzorgende ig in opleiding

Verzorgende ig is het vakgebied dat zich bezig houdt met individuele gezondheidszorg. Je zorgt voor mensen in hun eigen omgeving, vaak thuis. Zij kunnen zichzelf niet meer wassen, aankleden en eten. Jij helpt ze hierbij door dagelijks of wekelijks langs te komen. Ook zorg je voor een beetje gezelligheid in huis als zij bijvoorbeeld alleen zijn, doet spelletjes met ze of loopt even een stukje.

 

Op zoek naar een vacature verzorgende ig?

Wil je graag werken als verzorgende ig in de thuiszorg bijvoorbeeld? Werken bij driegasthuizengroep heeft dan ook verschillende vacatures verzorgende ig op de website staan. Het is zelfs mogelijk als je over geen ervaring beschikt een opleiding te volgen. Dit is een 3 jarige BBL opleiding waarin alles zowel in de praktijk als stof vanuit de boeken geleerd wordt. 

 

Waar werk je als verzorgende ig?

Je komt te werken in 1 van de vier richtingen: met gehandicapten, geestelijke verstandelijke, ouderen of in de kraamzorg.

Zo zal het bij gehandicapten zo zijn dat je deze mensen begeleid in dagelijkse bezigheden. Bij geestelijke gezondheidszorg werk je met mensen die een stoornis hebben en help je met alledaagse dingen. Je kan ook kiezen om net bevallen vrouwen te helpen met het huishouden en de zorg voor het kindje. Zelfs het werken met ouderen kan, zo help je deze mensen met wassen, aankleden, eten en huishouding. Genoeg keuze dus in dit vakgebied!

 

Ook werken in de zorg?

Ben je geïnteresseerd in een verzorgende ig vacature? Bekijk dan eens de vacatures op de website van driegasthuizengroep, zij helpen je graag verder in het kiezen van de baan die het beste bij jou past.