Aggiez.nl
Image default
Zorg

Hoe vind ik een goede Vitaliteitscoach?

Een vitaliteitscoach, is een persoon die is opgeleid en heeft gewerkt binnen gezondheids/fitness en gezondheids/voedingsomgevingen en die tegenwoordig verschillende groepen, individuen en teams ondersteunt door het aanbieden van één-op-één coachingsessies, workshops en seminars. Als u uw lichaam in goede fysieke conditie wilt brengen en een positieve kijk op het leven wilt hebben, dan is een goede vitaliteitscoach of goede leefstijlcoach het antwoord.

 

Is een vitaliteitscoach iets voor mij?

Dit zijn enkele tips voor die je kunnen helpen bepalen of een vitaliteitscoach iets voor jou is: Allereerst, bepaal hoe gemotiveerd u bent. Onthoud dat u niet gemotiveerd zult raken als u geen zin hebt om te trainen of als het voor jou tijd- en geldverspilling lijkt. Een goede coach vinden betekent iemand vinden die u motiveert om regelmatig te trainen, om u aan een gezond dieet en trainingsprogramma te houden en om de aangeboden trainingen en seminars bij te wonen.

U moet uzelf en uw doelen beoordelen. Wilt u afvallen, aankomen, uw conditie en welzijn verbeteren, stress beheersen, depressie en angst beheersen, uw mind-body connectie verbeteren en fysiek en emotioneel gezond worden? Vitaliteitscoaching biedt oplossingen voor uw persoonlijke behoeften en doelen. Bepaal wat u nodig heeft van een lifestyle coach en hoeveel tijd en moeite u bereid bent te investeren. Evalueer ook uw huidige levensstijl en bepaal of deze bevorderlijk is voor een levensstijl vol vitaliteit. Het belangrijkste is dat u uw waarden, overtuigingen en prioriteiten onderzoekt.

Het is van vitaal belang dat u een coach kiest die past bij uw persoonlijkheid, waarden, overtuigingen en levensstijl. Als u bijvoorbeeld een workaholic bent die graag fastfood eet, zult u misschien geen baat hebben bij een coachprogramma dat gericht is op afvallen of het verbeteren van uw conditie. Evenzo, als u een bankzitter bent die niet beweegt, dan moet u niet deelnemen aan een wellness- en fitnessprogramma gericht op depressieve en angstige mensen. Vergeet niet dat u degene bent die betaalt voor het coachingprogramma, dus u mag de beslissingen nemen. Kies iemand met wie u een klik hebt en die uw doelen en passies begrijpt.

Houd bij het inhuren van een vitaliteitscoach ook rekening met uw carrière en gezin. Zoals eerder gezegd, jij bepaalt de doelen, maar onthoud dat de coach niet uw enige motivator of drijfveer mag zijn. Wees eerlijk tegen de vitaliteitscoach over uw persoonlijke doelen en hoe hij of zij u kan helpen deze te bereiken. Wees bereid om open te zijn en gevoelige kwesties te bespreken zoals uw werk/thuis balans of uw verwachtingen van het holistische wellness coaching programma.

Om een succesvolle holistische vitaliteitscoach te zijn, moet u in staat zijn om een positieve energie te creëren en anderen te inspireren. Als u extra coaching nodig heeft, zoek dan naar een coach die u kan helpen uw tijd, emoties, energie en middelen te beheren. Houd in gedachten dat om u beter te voelen, u zich op uw best moet voelen. Dus moet u uzelf toestaan om plezier te hebben terwijl u het coaching programma volgt. Sta open voor het uitproberen van nieuwe technieken en strategieën.

Een vitaliteitscoach mag u of uw vooruitgang nooit veroordelen tijdens een persoonlijke fitness- of welzijnsbeoordeling. Als u bijvoorbeeld negatieve gevoelens over uw lichaam heeft, zoals dat u te dik of niet dun genoeg bent, kan een coach u niet vertellen dat u uw doelen niet bereikt omdat u het niet “snapt”.

Aan de andere kant kan een coach zeggen dat u tegen het einde van het volgende jaar 10 pond moet zijn afgevallen, wat zou kunnen betekenen dat u een wellness-kamp moet bijwonen of een nieuwe outfit moet kopen om naar het kamp te gaan. Onthoud bij deze voorbeelden dat een coach u geen slecht gevoel kan geven over iets waar u uzelf misschien niet prettig bij voelt om over te praten, zoals gewichtsverlies of een gezondere levensstijl. Een coach kan u echter wel wijzen op de correlatie tussen de gevoelens en de actie en hoe dit kan leiden tot een betere gezondheid, een betere carrière en een betere balans in uw financiën.