Aggiez.nl
Image default
Zorg

Veel last hebben van hyperventilatie

Veel mensen hebben last van hyperventilatie. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je last hebt van erg veel stress of het snel benauwd krijgt. Hyperventilatie is natuurlijk helemaal niet fijn. Vaak zorgt het er juist voor dat je nog meer stress krijgt door het gevoel dat je niet meer kan ademen. Hyperventilatie komt bij veel mensen voor. Er zijn vaak snel oplossingen zoals even buiten gaan staan of in een zakje ademen. Dit kan soms op korte duur werken. Maar het blijft natuurlijk helemaal niet fijn als je hyperventilatie blijft aanhouden. 

Belemmeren 

Hyperventilatie kan je dagelijks leven heel erg belemmeren. Zo kan je het gevoel krijgen dat je erg veel aandacht trekt als je hyperventileert. Dit is natuurlijk helemaal niet jouw schuld en waarschijnlijk beoordelen mensen je ook helemaal niet als je last hebt van hyperventilatie. Maar het kan je toch een bepaald schaamte gevoel geven wat natuurlijk helemaal niet fijn is. Dit kan de hyperventilatie ook ernstiger maken. Wat je natuurlijk al helemaal niet wil. 

Hulp 

Met de juiste hulp kan je leren beter met je hyperventilatie omgaan. Zo kan je beter leren hoe je het kan herkennen. Dit kan erg fijn zijn in bepaalde situaties. Zo kan je sneller privacy vinden of sneller aan de bel trekken als het gebeurd. Ook kan je met ademhaling oefeningen leren hoe je sneller je hyperventilatie kan stoppen. Met de juiste hulp kan je goed leren omgaan met hyperventilatie. Zodat het niet meer een last is in je dagelijks leven.