Aggiez.nl
Image default
Zorg

Fysiotherapie Kampen is tegenwoordig erg populair

Bij fysiotherapie Kampen is het zo dat je daar terecht kan als je lichamelijke klachten hebt. Een fysiotherapeut gaat dan met je zitten en bespreekt met jou waar je precies last van hebt. Dan ga je samen met je fysiotherapeut meestal een plan opzetten om oefeningen te doen zodat de beperking in beweging of de pijnlijke beweging langzaam aan soepeler zal gaan en je steeds iets zwaardere oefeningen kunt gaan doen. Er zijn ook heel veel verschillende soort fysiotherapie Kampen. De soorten fysiotherapie Kampen zijn: voor kinderen, voor bedrijven, voor arbeid, orofaciaal, manueel, oedeem, bekken, sport, dieren en nog vele anders soorten. Om fysiotherapeut te worden moet je een vierjarige opleiding noemen die fysiotherapie heet. Voor fysiotherapie Kampen is het ook zo dat het soms zo is dat het gedekt wordt door je zorgverzekering. Dus voordat je begint met de fysiotherapie Kampen is het slim om te kijken of je zorgverzekering het wel of niet dekt.  

Shockwave therapie en dry needling

Twee erg interessante soorten fysiotherapie Kampen zijn shockwave therapie en dry needling. Vaak wordt je voor chronische klachten ook naar een fysiotherapeut gestuurd om te kijken of de pijn te verlichten valt. Doormiddel van het doen van oefeningen werkt het voor iemand met chronische pijn niet altijd heel goed om de pijn te verlichten, meestal is daar meer voor nodig. Shockwave therapie is dus een goede uitkomst voor mensen met chronische klachten. Er zijn bepaalde gebieden van het lichaam waar shockwave therapie het vaakst wordt toegepast en dat zijn de schouder, de knie, de ellenboog en de hiel. Het helpt de ontsteking weg te nemen waardoor je minder pijn hebt en je je gewricht weer beter kan bewegen.

Dry needling is iets heel anders dat accupunctuur. Bij acupunctuur worden er meerdere naalden in het lichaam gezet op energie punten en bij dry needling wordt er één naald gebruikt die op specifieke punten van de spieren wordt geplaatst.