Aggiez.nl
Image default
Woningen

Waarom u beter een houtkachel kunt kopen dan een open haard

U wilt graag een gezellig vuurtje in uw woonkamer en nu vraagt u zich af: kan ik beter een open haard of een houtkachel kopen? Een houtkachel heeft een hoger rendement, verbruikt minder hout en is beter voor het milieu. Bij Home Garden Shop Gendt, in omgeving Arnhem-Nijmegen, vindt u een uitgebreid assortiment houtkachels. U krijgt een persoonlijk 3D-ontwerp, zodat u kunt zien hoe de houtkachel er in uw woonkamer uit komt te zien. Ook voorzien de experts u van deskundig advies om de juiste houtkachel te kopen voor uw ruimte.

Profiteer van een hoger rendement

Het belangrijkste verschil tussen een houtkachel en een open haard is het rendement. Een open haard is – zoals de naam al zegt – open, waardoor veel warmte verloren gaat. De open haard verbruikt dus veel hout en levert weinig warmte open. De houtkachel is afgesloten, waardoor deze een veel hoger rendement heeft. U heeft dus minder hout nodig en krijgt daarvoor meer warmte terug. Waar een open haard alleen stralingswarmte oplevert, geeft een houtkachel zowel stralingswarmte als convectiewarmte af.

Sfeervol vuurtje

Veel mensen vinden een open haard aantrekkelijk vanwege het sfeervolle vuurtje. U ziet het branden en dat zorgt voor gezelligheid. Tegenwoordig zijn de meeste houtkachels voorzien van een venster met glas en dus kunt u ook hier het vuur zien branden. Een houtkachel kopen is een stuk beter voor het milieu en ook voor uw portemonnee, omdat u minder hout nodig heeft. Dankzij het venster van de houtkachel kunt u toch van het sfeervolle vuurtje genieten, zonder daarvoor een hoop rendement op te geven.

Ontvang professioneel advies

Wilt u uw twijfels met een expert bespreken? Dan kunt u de showroom van Home Garden Shop in Gendt, in de provincie Gelderland, bezoeken. De specialisten kunnen u alles vertellen over de verschillen tussen houtkachels en open haarden. U kunt verschillende modellen bekijken in de showroom en vervolgens een weloverwogen keuze maken.

https://homegardenshop.nl/