Aggiez.nl
Image default
Gezondheid

Design van restaurants

Als je een beetje naar de inrichtingen van winkels en andere bedrijven kijkt, vallen je wat gelijkenissen op. Vooral in restaurants zijn trends duidelijk te zien. Het design bureau van het restaurant is constant bezig met een nieuw inrichting.  Dit moet ook wel, want om relevant en goed bezocht te blijven, moet de inrichting aansluiten op de stijl van dat moment. Maar de trends veranderen constant. 

 

Vroeger, tot en met de jaren 50, was het belangrijk dat restaurants er zo chic mogelijk uitzagen. Dit werd gedaan door veel gebruik te maken van kleuren als goud en zilver, omdat dit kostbare grondstoffen waren. Daarnaast was aan de muren marmer bevestigd en bevatte de inrichting veel deftige accessoires. De medewerkers van het restaurant zijn ook erg net gekleed. In pak, met stropdas en met nette schoenen.

 

Dit veranderde in de jaren 60. Door de toegenomen welvaart was uit eten gaan niet alleen meer weggelegd voor de rijken, maar voor meer mensen. Ook konden mensen steeds vaker uit eten gaan en hoefde het niet langer uber chic te zijn wanneer ze dat dan deden. Ook waren de hippies van de jaren 60 en 70 ook rijke mensen die graag uit eten wilden, maar dan niet naar zo’n luxe plek. Hierdoor werden restaurants een stuk informeler. 

 

In de jaren 0 van dit decennium veranderde het weer. Chic werd wel weer mooi gevonden. Zo mooi netjes als het in de jaren 50 en daarvoor was, hoefde het niet meer. Zolang de inrichting mooi wit en met gezellig licht was, met lichte decoratie aan de muren, kon het al als chic geclassificeerd worden. 


Nu zijn we echter in een nieuwe trend beland. Tegenwoordig slaat industrieel design goed aan. Hierbij mogen de buizen die voor de elektriciteit en afvoer zorgen, best te zien. Net als de muur, die als een buitenmuur te zien is. Ten slotte wordt er veel gebruik gemaakt van planten.

https://bpo.nl/