Aggiez.nl
Image default
Zakelijk

Een fijn kantoor in het bruisende Wageningen huren?

De grote zoektocht naar een kantoorruimte, iedere ondernemer krijgt er een keer mee te maken. Het lijkt in eerste instantie makkelijk, maar dat is niet overal zo. Een bedrijfsruimte in Wageningen huren kan best lastig zijn. Hoe vind je je ideale kantoorruimte en wat is de beste manier? Een aantal tips als je besluit een kantoor te gaan huren.

 

Maak de keuze voor een locatie wat je goed bereikbaar bent

Een goede locatie is van essentieel belang. Zorg er altijd voor bij het huren van een kantoor dat je goed bereikbaar bent voor klanten. Ook voor collega’s is het belangrijk dat een kantoor goed bereikbaar is. Ga na waar je collega’s wonen en op wat voor manier ze reizen. Door het verzamelen van deze informatie kom je er snel genoeg achter wat een goede locatie is voor jouw bedrijf.

 

Wil je faciliteiten delen met andere ondernemers?

Als ondernemer wil je nooit teveel betalen. Denk daarom goed na of je bepaalde faciliteiten wilt delen met andere ondernemers. Heb je per se een eigen keuken nodig of voldoet ook een gemeenschappelijk pantry? Dit geldt ook voor vergaderruimtes. Het is mogelijk om voor een eigen vergaderruimte te kiezen, maar deze ruimtes staan voor het grootst gedeelte van de week leeg. Het delen scheelt enorm in de huurprijs.

 

Hebben alle collega’s een vaste plek nodig?

Vraag jezelf af of iedere collega een vast werkplek nodig heeft. Veel bedrijven werken met accountants en parttimers. En niet alle personen hebben een vaste werkplek nodig. En tegenwoordig werkt men steeds meer thuis, dus dat is ook iets waar je rekening mee moet houden. Veel collega’s vinden het prima om de mogelijkheid te krijgen om een aantal dagen vanuit huis te werken. Is dit het geval dan kun je besluiten om werkplekken te delen wat weer scheelt in de kosten.

 

Gebruik je eigen netwerk om een geschikte kantoorruimte te vinden

Besluit je een kantoor te gaan huren check dan eerst altijd even je netwerk. Er zijn altijd wel mensen die daar ervaring mee hebben en je van handige tips en mogelijkheden kunnen voorzien. Plaats bijvoorbeeld een bericht op social media dat je op zoek bent naar een kantoorruimte. Het zal je versteld staan hoeveel reactie je krijgt. De meeste response krijg je op het zakelijke social media platform LinkedIn. Facebook en andere social media doen het beduidend minder, omdat op LinkedIn vooral je zakelijke contacten zich bevinden.