Aggiez.nl
Image default
Woningen

Licht versus donker: welke vloeren kies je?

 

Bij het winkelen voor nieuwe vloeren, is een van de eerste manieren om uw zoekopdracht te verfijnen, uzelf af te vragen of u uw vloeren licht of donker wilt hebben. Misschien denk je dat donkere vloeren je ruimte te klein zouden maken. Of misschien ben je bang dat je al je tijd zou besteden aan het schoonmaken van je lichte vloeren, om ze er als nieuw uit te laten zien. Wat je ook denkt te weten over lichte en donkere vloeren, het is waarschijnlijk alleen maar krassen op het oppervlak. We nemen u mee door alle factoren waarmee u rekening moet houden bij het overwegen van lichte of donkere vloeren.

Ten eerste weet u misschien niet zoveel over vloeren als uw lokale Flooring America-expert, maar uw eerste voorkeur is waarschijnlijk een goede plek om te beginnen. Denk aan interieurtrends waar je steeds weer door wordt aangetrokken, en die je een goed idee geven van je eigen smaak in vloeren. Kijk vervolgens naar de bestaande stijl van uw huis. Hoewel nieuwe vloeren een van de hogere kosten voor woningverbetering zijn, is het misschien een goed idee om een vloer te kiezen die goed past bij de andere elementen die er al zijn als je geen budget hebt om de rest van je ruimte bij te werken.

Ze passen bij ieder interieur

Het mooie van lichte vloeren is dat ze bij bijna elke esthetiek passen, luchtigheid in een ruimte brengen en gemakkelijk matchen met andere tinten bij het kiezen van muurkleuren en meubels. Donkere vloeren werken met een meer dramatische stijl en voegen verfijning, gezelligheid en contrast toe, zodat andere heldere decorelementen opvallen. Snel de beste opties bekijken? Druk dan eens op de link om te zien wat een van de beste laminaat vloeren zijn.

De volgende stap is om te evalueren hoeveel licht er is in de ruimte waar u de vloer gaat bijwerken. vloeren. Als het van nature donkerder is en er minder ramen zijn om licht binnen te laten, dan kunnen lichtere vloeren je ruimte opvrolijken. Als de kamer al van nature licht is, heb je misschien de mogelijkheid om een meer opvallende donkere vloer te kiezen. De meeste mensen denken dat donkere vloeren een kamer kleiner doen lijken en lichte vloeren een kamer groter doen lijken. Dat is tot op zekere hoogte waar, maar aangezien er in elke kamer meer muurruimte is dan vloeroppervlak, heeft muurkleur een grote invloed op het algehele uiterlijk van de kamer qua grootte. Over het algemeen zijn donkere vloeren beter geschikt voor grotere kamers en open plattegronden.

Schoonmaken van de vloer

Een andere schijnbaar ongerelateerde factor om te overwegen is hoe vaak u uw vloeren schoonmaakt. Lichte vloeren kunnen kleine gebreken, vuil en puin verbergen, maar alles wat groter is, zal zeer opvallen. Donkere vloeren kunnen daarentegen minder onderhoud vergen, omdat vuil de neiging heeft om meer in te trekken, maar houd er rekening mee dat ze nog steeds vaak moeten worden geveegd, omdat stof en haren van huisdieren gemakkelijk zichtbaar zijn op donkere vloeren. Houd dus rekening met uw persoonlijke schoonmaakgewoonten bij het kiezen tussen lichte en donkere vloeren.

Als u een huisdier bent, houd er dan rekening mee dat krassen minder zichtbaar zijn op lichte vloeren, maar als uw huisdier een donkere vacht heeft, valt dit meer op op lichte vloeren. Er zijn altijd krasbestendige vloeren die je zou kunnen installeren voor een donkere vloer die vierpootsvriendelijk is.

 

https://vloerenbaas.nl