Aggiez.nl
Image default
Kunst en Kitsch

Een grafmonument voor je ouder

Als je vader of moeder overlijdt, kan dat heftige emoties teweeg brengen . Een afscheid kan plots en onverwachts, maar het kan ook zijn dat het overlijden verwacht werd of zelfs al vooraf bekend was in het geval van euthanasie.  Ook in dat geval kan het dan toch nog onverwachts en abrupt aanvoelen. Het afscheid van je vader of moeder is zo basaal en kan moeilijk zijn om te accepteren.

Naast zo’n afscheid komt dan ook nog het geregel rondom de dood en de uitvaart. In heel korte tijd moet er van alles geregeld worden. Liefst een mooie en passende uitvaart waar je met een goed gevoel op terug zult kijken. En in een later stadium de verzorging van het graf met een prachtig en passend grafmonument.

Grafmonument voor ouders

Zowel de uitvaart als een grafmonument voor ouders zijn herinneringen die later bij blijven. Ze bieden troost helpen mooie en dierbare herinneringen en gevoelens een plek te geven. Een mooie en dierbare herinneringsplek helpen je om het verdriet en de rouw een plek te geven.

Een persoonlijk en dus uniek grafmonument maakt het bezoek aan het graf aangenamer en makkelijker. Een mooie persoonlijke herdenkingsplek nodigt om regelmatig te bezoeken; een onpersoonlijk monument veel minder. Met dit verhaal wil ik je op de hoogte brengen van de mogelijkheden om een persoonlijk en uniek grafmonument te realiseren.

Een fijne herinneringsplek

Als het leven van een dierbare afgelopen is, komen meestal veel herinneringen naar boven. Zeker als het een van je ouders is van wie je gedwongen afscheid hebt moeten nemen. Herinneringen kunnen ook gemengd zijn.

Als grafkunstenaar ben ik ervaren om deze gevoelens en herinneringen om te zetten in een persoonlijk en uniek ontwerp voor het graf. Dit grafmonument verbeeldt de gevoelens en herinneringen die uw vader of moeder kenmerkte. Als u het graf van uw ouder bezoekt kunt u in één blik deze gevoelens en herinneringen weer omarmen.

Grafmonument ontwerpen

Het maken van een ontwerp voor grafmonument gebeurt bij mij altijd in samenspraak met nabestaanden. Met elkaar bekijken we wat het best bij je ouder zou passen. Daarin sta ik open voor al je suggesties en ideeën. Het hele proces van ontwerp tot plaatsing doen we in samenspraak.

Hoe start een ontwerp?

Het begint allemaal met koffie! Tijdens een vrijblijvend gesprek met het spreekwoordelijke bakkie troost hoor ik graag de verhalen en herinneringen. Jij bepaalt wat je wilt delen. De verhalen en persoonlijke herinneringen zijn belangrijk voor een echt persoonlijk en op maat gemaakt grafmonument ontwerp.

Samen bekijken we tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek of ik wel de juiste persoon ben om het ontwerp voor het grafmonument voor je ouder te  maken. Omdat de eerste kennismaking bepalend is voor het ontwerp en onze samenwerking neem ik alle tijd voor dit belangrijke gesprek. Alleen als we alle twee het gevoel van een klik hebben  wil ik met het ontwerp aan de slag gaan.

Fotoboekje van grafmonument

Het tot stand komen van een grafmonument gaat in verschillende stappen. Iedere stap overleggen we en leg ik vast voor een fotoboekje later. Daarin kun je zien hoe het grafmonument voor je vader of moeder stap voor stap tot stand kwam. Je ontvangt dit fotoboekje enige tijd nadat het grafmonument geplaatst is. In het boekje staan schetsen, teksten en foto’s van het proces van eerste schets tot plaatsing van het grafmonument.

Meer informatie over een grafmonument voor je ouder?

Wil je meer weten over het laten maken van een persoonlijk en uniek grafmonument voor een van je ouders? Of wil je eens vrijblijvend kennismaken en van gedachten wisselen? Bel me dan gerust 06 49 35 13 38 of mail me  info@memorabel.nl. Ik hoor graag van je.

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok grafkunstenaar

Dit blogartikel is van de hand van grafkunstenaar Jeroen Stok. Stok die is opgeleid tot beeldhouwer werkt voornamelijk met metaal en glas.  Naast de exclusieve grafkunst creëert Stok “gewone sculpturen ” van staal en RVS en vervaardigt hij kunst in opdracht. De metalen beeldhouwwerken die Stok maakt zijn gestileerd en ogen eigentijds met een lichte uitstraling. RVS gecombineerd met glas versterkt het heldere en lichte karakter van zijn werk.

Grafkunst ontwerpen in opdracht van nabestaanden is een artistieke activiteit die verschilt van het creëren van gewone kunstbeelden. Stok ziet het belang van grafkunst en is dankbaar dat de unieke creaties nabestaanden helpen in hun rouwproces

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/