Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Eigenschappen en kwaliteiten van plisségordijnen

Een gezellige uitstraling van je interieur zorgt ervoor dat je je thuis kunt voelen, maar ‘gezelligheid’ is natuurlijk weer voor iedereen verschillend. Je raamdecoratie heeft een grote invloed op de stijl en sfeer in huis. Het aanbod van raamdecoratie is erg groot en uitgebreid, hierdoor is er voor iedere interieurstijl wel passende raamdecoratie. Voordat je op zoek kunt gaan naar de juiste raambekleding, is het belangrijk om jezelf even af te wat je wilt bereiken met je raamdecoratie. Er zijn namelijk verschillende soorten en varianten die weer andere functies en eigenschappen hebben. Op de website van ilumio krijg je antwoord op al je vragen en wordt alles duidelijk over de diverse soorten raamdecoratie. In deze blog lees je over plisségordijnen.

 

Plisségordijnen zijn tijdloze en veelzijdige raamdecoratie, ze gaan niet snel vervelen en brengen veel sfeer en leven in een ruimte. Ze hebben een speelse uitstraling en zorgen voor diversiteit in een woning. Met plisségordijnen krijg je veel invloed en vrijheid in het bepalen van je lichtinval en privacy. Dit komt door het top down, bottom up systeem, hierdoor kun je je plissés eenvoudig besturen en ruimte creëren voor licht en/of zicht naar buiten. Een kenmerk waardoor plisségordijnen ook erg populair zijn is dankzij de honingraatstructuur waaruit ze bestaan. Dit zorgt voor een extra isolerende laag wat de warmte buiten kan houden. Plisségordijnen zijn beschikbaar in twee transparanties, namelijk met een verduisterende en lichtdoorlatende stof. 

 

De transparantie verschillen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn beschikbaar in twee transparanties, verduisterende plisségordijnen zijn erg populair in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren dankzij de dikke stof die ze hebben. Dankzij de verduisterende stof kun je genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Plisségordijnen zijn één van de best isolerende raamdecoratie, maar dankzij de dikke stof van verduisterende plisségordijnen al helemaal. Deze plissés zijn niet alleen isolerend, maar ook geluidswerend. 

 

Lichtdoorlatende plisségordijnen zijn de perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy. De naam van deze plisségordijnen zegt het eigenlijk al, ze laten licht door. Het zijn echte sfeermakers in huis en komen veel voor in de woonkamer of op kantoor. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, ze bestaan uit een semi-transparante stof. Aan de straatkant zijn lichtdoorlatende plisségordijnen veel te zien, omdat het niet mogelijk is om hier doorheen te kijken geeft dit men vaak een fijn en veilig gevoel. Geen last van nieuwsgierige voorbijgangers die bij je naar binnen proberen te kijken. Wel komt er genoeg lichtinval door, dit zorgt ervoor dat altijd kunt blijven genieten van het natuurlijk licht van buiten.