Aggiez.nl
Image default
Vervoer en transport

Aanhanger onderdelen die elke eigenaar nodig heeft

In een aanhanger kun je diverse gereedschappen op een eenvoudige manier vervoeren van de ene plek naar de andere. Wie gebruikt maakt van een aanhanger zal ook additionele onderdelen moeten aanschaffen om het op een veilige manier te gebruiken. In deze blog vertellen we je meer wat je allemaal moet weten over die verschillende onderdelen. Een van de onderwerpen die zeker aan de orde komt is een aanhangernet. Wil je dus meer weten over de verschillende attributen van een aanhanger, dan ben je zeker op de juiste plaats. Neem de informatie nauwkeurig door als je in het bezit ben van een aanhanger.

Aanhangernetten

Een aanhanger is een extra bescherming die je kan gebruiken voor onderdelen in je aanhanger. Het gaat erom dat zo een aanhangernet ervoor zorgt dat je onderdelen veilig en stevig in je aanhanger blijft. Vanaf 1 januari 2007 is het namelijk door de wet verplicht gesteld om je lading altijd goed vast te zetten. Moet je dus veelvuldig losse lading vervoeren? Dan is een aanhangernet in jou geval zeker verplicht. Daarnaast is het ook zo dat je gebruik kunt maken van een aanhangernet indien je losse ladingen moet vervoeren, die niet met spanbanden vastgezet kunnen worden.

aanhanger

Disselkisten

Een van de onderdelen van een aanhanger is een disselkist. Met een disselkist voor je aanhanger zorg je ook ervoor dat je spullen op een veilige manier wordt vervoerd. Een disselkist laat je veel denken aan een opbergkist. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt onder welke weersomstandigheden je je materialen vervoert, ze worden altijd beschermd. Daarnaast is het ook zo dat je met een disselkist voor je aanhanger je spullen veilig kan opbergen. Je hoeft je dus niet druk te maken dat er een onderdeel gestolen wordt, omdat je je disselkist op slot kan doen. Zou je graag een disselkist voor je aanhanger willen plaatsen, dan moet je zeker weten wat de afmeting is van je aanhanger. Daarnaast zijn er verschillende materialen die gebruikt worden om een disselkist te maken. Jij mag zelf aangeven wat voor soort materiaal disselkist je graag wil hebben

Additionele onderdelen

Naast een disselkist en een aanhangernet zijn er ook andere onderdelen die je goed kunt gebruiken voor je aanhanger. Een van de onderdelen die je ook zeker moet hebben is een reservewielhouder. Met een reservewielhouder kun je je reservewiel makkelijk meebrengen. Als je eens te maken mag krijgen met bandenpech is het altijd handig als je dan zo een reserve rijwiel bij je hebt, zonder dat die al te veel ruimte in je aanhanger innneemt. Daarnaast heb je ook nog verschillende soorten neuswielen en toebehoren nodig om het gebruiksgemak van je aanhanger op te voeren. Als je een aanhanger hebt moet je ervoor zorgen dat je alle veiligheidsvoorschriften in acht neemt. Een van de zaken waarmee je zeker rekening moet houden is verlichting. Het is heel belangrijk dat je aanhanger adequaat verlicht is. Op die manier zorg je ervoor dat verkeersdeelnemers je aanhanger duidelijk kunnen zien.