Aggiez.nl
Image default
Vervoer en transport

Expertise op het gebied van koelopslag en -transport

Op het gebied van koeltransport is Frigo Group een veelgehoorde naam. Deze firma heeft dan ook haar sporen verdiend. Ruim 45 jaar geleden opende akkerbouwer Hein van Elderen zijn eerste vrieshuis in Nieuw-Vennep. Dit bleek een slimme keuze. De aan- en afvoer zijn altijd soepel verlopen, omdat het koelhuis aan de IJweg 1635 ligt, vlakbij de A4, Schiphol en Amsterdam.

In de loop der jaren is er veel veranderd op de locatie Nieuw-Vennep. Hierbij een paar actuele gegevens. De opslagcapaciteit bedraagt 28.000 palletplaatsen bij een temperatuur tussen -18 en -26 graden Celsius. In de koelopslag wordt de temperatuur constant op +5 graden Celsius gehouden. Per dag kan 100 ton ingevroren worden in vier vriestunnels. De vergunningen K en B voor vlees zijn up to date, net als de douanevergunning Entrepot C. De leiding ligt niet meer bij Hein, dochter Margreet heeft het stokje overgenomen.

Twee vrieshuizen in Nederland

Het begon met één opslagplek, maar Frigo Group heeft inmiddels meerdere vrieshuizen. Vestiging ’s-Heerenberg opende in 1993 haar deuren. De leiding is in handen van Henk van Veen, de man van Wil van Elderen -inderdaad ook een dochter van Hein-. Wil is verantwoordelijk voor Finance en HRM. Bij een temperatuur die ligt tussen +5 graden Celsius en -26 graden Celsius kunnen in ’s-Heerenberg meer dan 37.000 pallets met gekoelde en / of bevroren producten worden opgeslagen. De invriescapaciteit is 60 ton per dag. Voor dit koelhuis beschikt Frigo Group over de vergunning K voor vlees en

de douanevergunning Entrepot C.

En dan is er nog locatie Geldermalsen, waar Frigo Group Logistics sinds 2007 gevestigd is. Directe klanten die gebruik willen maken van de vrieshuizen, maar ook externe (binnen- en buitenlandse) relaties kunnen bij deze dienstverlener aankloppen. Frigo Group Logistics kan voor kleine en grote partners het complete logistieke proces uit handen nemen. Van het ophalen van de levensmiddelen, naar de tijdelijke opslag in een van de koelhuizen van Frigo Group tot de uiteindelijke aflevering bij de klant.

https://www.frigogroup.com/nl/