Aggiez.nl
Image default
Entertainment

De Crafty Pony ruiters, Pim en Pippa, zodat je knuffelpaard ook zijn/haar eigen ruiter heeft.

De Crafty Pony ruiters, Pim en Pippa, zodat je knuffelpaard ook zijn/haar eigen ruiter heeft.

Er zijn twee verschillende ruiters van Crafty Ponies. Pippa, een meisje met lang haar en in het rood gekleed. En Pim, een jongen met kort haar en in het blauw gekleed. Pim en Pippa komen in alle instructieboekjes voor en kinderen kunnen zo een rollenspel met ze spelen, een rollenspel is erg belangrijk onderdeel van de opvoeding van kinderen, dit helpt ze namelijk bij de ontwikkeling van hun creativiteit en verbeeldingskracht. De truien en chaps zijn afneembaar zodat de ruiters ook in ‘show kleding’ kunnen worden gekleed. Daarnaast hebben ze ook elastiek op de handen zodat  ze een longeerlijn of halstertouw kunnen vasthouden.

 

Om veilig in de buurt van paardenknuffel te zijn is het belangrijk om de juiste kleding te dragen.

  • Een paardrijcap
  • Een trui
  • Handschoenen
  • Jodhpur rijbroek
  • Chaps
  • Jodhpurs of rijlaarzen

 

Tijdens het rijden is het erg belangrijk om een paardrijcap te dragen. Ze helpen het hoofd te beschermen in het geval van een val. Als je met een jonge, nerveuze of onervaren pony rijdt is het sowieso erg verstandig. Ook is het voor je eigen veiligheid beter om, als je lang haar hebt, het in een vlecht of paardenstaart te dragen. Ringen, oorbellen en andere sieraden moeten worden verwijderd, zodat je niet kan blijven haken.

In de Youtube video hieronder kun je zien hoe je een Crafty Pony ruiter eruit ziet en wat je er mee kan

  

Houd je kleding tijdens het paardrijden of verzorgen in de manege zo eenvoudig mogelijk, dus zonder al te veel decoratie of details die vast kunnen komen te zitten in de manen, staart of uitrusting van je knuffelpaard. Bij warm weer is het veiliger om een shirt te dragen dat je schouders bedekt, dan dat je mouwloze bovenkleding draagt. Hierdoor is je huid namelijk beter beschermd bij een val. Als het regent of koud is kun je het beste waterproof kleding dragen, zodat je lekker warm en droog blijft.

 

Jodhpur rijbroeken zijn speciaal ontworpen om comfortabel en beschermend te zijn. Meestal zijn ze gemaakt van een elastische stof. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren zodat jij er altijd op je paasbest uitziet bij een paard. Jodhpur rijbroeken hebben vaak korte, elastische banden die worden gebruikt om de rijbroek op zijn plek te houden tijdens het rijden. Jodhpur rijlaarzen zijn korte laarzen welke worden gedragen met een rijbroek, ze zijn meestal bruin of zwart van kleur.

 

Chaps geven extra bescherming aan de ruiter, het helpt voorkomen dat de stijgbeugelriemen de benen van de ruiter bezeren. Er zijn speciale chaps gemaakt van leer, deze zijn zeer geschikt voor wedstrijden. Ze zijn in verschillende stoffen en kleuren verkrijgbaar voor dagelijks gebruik. Chaps passen rond het onderbeen, over de korte rijlaarzen.

 

Wil jij nou ook een ruiter voor je paardenknuffel? ->> Ruiter Crafty Pony

https://craftyponies.nl