Aggiez.nl
Image default
Entertainment

Kruiden dampen doe je met de Smono vaporizer

Het inhaleren van kruidendampen is al zo oud als de mensheid zelf. Al honderden jaren verdampen mensen bloemen en bladeren voor een ontspannen gevoel, of gewoon omdat het zo lekker ruikt. Met een elektronische vaporizer kun je altijd en overal genieten van de lekkerste kruidendampen. Ga een Smono vaporizer kopen en ontdek de vele smaken en geuren die het dampen te bieden heeft.

Ontdek de vele mogelijkheden van vaporizers

Als niet-roker sta je ongetwijfeld niet graag in de sigarettenrook. De geurige dampen uit een vaporizer zijn echter maar zelden vervelend. Weinig mensen hebben namelijk iets tegen een zoete perzikgeur of een lekker bubble gum geurtje. Door een Smono vaporizer te kopen is het aanbod aan smaken waarvan je kunt genieten haast eindeloos. Ook op het gebied van kruiden valt er genoeg te kiezen. Kies voor een ontspannen avondje bijvoorbeeld voor een kruidenmix met valeriaan of kattenkruid. Ben je juist op zoek naar een meer euforisch gevoel, dan is een mix met hop wellicht iets voor je. Voor een verfrissende rookervaring zijn er vloeistoffen met munt. En liefhebbers van bloemige of fruitige smaakjes kunnen hun hart ophalen met vloeistoffen gebaseerd op lavendel, passiebloem of lotus.f

Het verschil tussen dampen en roken

Aangezien je zowel de rook uit een vaporizer als sigarettenrook inhaleert is de associatie tussen vapen en het ‘gewone’ roken al gauw gelegd. Toch zitten er wezenlijke verschillen tussen beide vormen van roken. Misschien wel het meest essentiële verschil is de manier waarop de rook wordt gecreëerd. Bij een normale sigaret gebeurt dit doordat de tabak in de sigaret wordt verbrand. Wanneer je besluit een Smono vaporizer te kopen, komt de rook uit je apparaatje puur van de verhitting van de vloeistof in de vaporizer. Hierbij vindt geen enkele verbranding plaats. Dit verschil is in de praktijk bijna letterlijk van levensbelang, aangezien veel van de gezondheidsrisico’s die bij roken horen juist te maken hebben met de stoffen die alleen bij verbranding vrijkomen. Denk bijvoorbeeld aan teer en koolmonoxide, die door het roken van een sigaret rechtstreeks in je longen belanden.

Tips voor het aanschaffen van je vaporizer

Hoewel er ook kruidige sigaretten op de markt zijn, haalt de sigaret het qua aanbod aan smaken niet bij de vaporizer. Wanneer je dus kruiden wil dampen is het zeker aan te raden om een Smono vaporizer te kopen. Bij het aanschaffen van je vaporizer zijn er echter wel een aantal zaken waar je op moet letten. Om te beginnen is er de coil. Dit is het element in je vaporizer dat de vloeistof binnenin verhit en omzet in de damp die je inhaleert. De coils in een vape hebben een zogenaamde Ohm waarde, die iets zegt over de weerstand van het element. Een lagere Ohm waarde betekent een lagere weerstand, wat op zijn beurt leidt tot een snellere verdamping en meer rook. Dit klinkt misschien gunstig, maar voor beginnende rokers kan dit zorgen voor irritatie in de luchtwegen. Ga je een Smono vaporizer kopen, kijk dan ook naar de batterij. Dit kan namelijk een ingebouwd exemplaar zijn, maar er zijn ook vaporizers waar je zelf batterijen bij moet kopen.