Aggiez.nl
Image default
Entertainment

Samenwerken met een specialist in truss systemen huren

Waarom een truss systeem huren nodig is

Voor evenementen word vaak gekozen voor een truss systeem huren. Als er gebruik wordt gemaakt van audiovisuele middelen dan is de kans groot dat er ook trussen aanwezig zijn. Ideaal voor de organiserende partij is dat een truss systeem bestaat uit meerdere truss elementen. Zo kan voor elke beurs, elk congres en elke productpresentatie de perfecte oplossing gevonden worden. Een truss systeem huren is dan de meest geschikte oplossing.

Het voordeel van het huren van een truss systeem

Of jij het beste een truss systeem huren of kopen kunt hangt af van hoe vaak je een evenement organiseert. Aan beide opties zitten zowel pluspunten als minpunten. Neem bijvoorbeeld het aanschaffen van een truss systeem. Je zorgt hierdoor dat je deze rigging op elk moment kunt gebruiken, maar je moet ze wel ergens kwijt kunnen. Voor vele evenementen is het huren van een truss systeem daarom een betere optie. Dit zorgt ervoor dat de betreffende partij na afloop van het evenement geen omkijken meer heeft naar de riggingmaterialen.

De populariteit van een truss systeem verklaard

Truss systemen zijn gemaakt van aluminium. Dit heeft als resultaat dat de trussen zelf lichtgewicht zijn. Ze zijn hierdoor makkelijk te verplaatsen en te vervoeren. Daarbij komt dat ze behoorlijk goed te stapelen zijn, zodat er een groot aantal trussen in één truck past voor vervoer. Ondanks dat ze licht in gewicht zijn, kunnen de trussen geweldige hoeveelheden kilo’s dragen. Dit is ideaal voor audiovisuele middelen zoals verlichting en audio-installaties. Deze wegen vaak behoorlijk wat, maar dat is geen probleem voor een truss systeem.

Een truss systeem huren voor jouw locatie

Verschillende locaties vragen om verschillende oplossingen in truss systemen. Waar je voor de ene locatie beter uit de voeten kunt met één rechte lijn aan trussen, past in de andere locatie wellicht beter een truss systeem met meerdere hoeken of bochten. Een voordeel van een systeem als deze is dat dit bestaat uit meerdere lossen elementen. Je kunt dus jouw gewenste truss systeem vrij gemakkelijk bij elkaar zoeken en realiseren.

Samenwerken met een specialist op trussen

Als je trussen wilt installeren, zorg er dan voor dat je voor deze klus de leverende partij vraagt. Omdat het gaat om werken op grote hoogtes, is het verplicht om een certificaat op zak te hebben om deze materialen te mogen installeren. Een specialist op het gebied van het huren van een truss systeem kan jou hier gegarandeerd bij helpen.

https://riggingbox.nl/