Aggiez.nl
Image default
Bedrijven

Haar verven: voor- en nadelen

Wanneer je niet tevreden bent met de kleur van je haar, of wanneer je toe bent aan wat anders, kun je je haar laten verven. Met het verven van je haar geef je een totaal andere look aan je uiterlijk, en heb je direct een andere uitstraling. Waar dien je op te letten bij het verven van je haar? Er zijn een aantal aandachtspunten.

Let op de conditie van je haar. Haarkleuringen bij kappers in delft kunnen erg intensief en daarmee beschadigend zijn voor je haar. Laat je haar dus eerst beoordelen door iemand die alles van erg dichtbij kan bekijken, en er verstand van heeft. Wanneer je haar niet in goede conditie is, doe je er misschien beter aan om het verven uit te stellen totdat het haar is hersteld.

Bekijk welke kleuren het beste bij je passen. Houd hierbij rekening met de kleur van je huid: wanneer je een lichte huid hebt, passen hier andere kleuren bij dan wanneer je huid wat meer pigment bevat. Pas ook op met kleurveranderingen. Uiteraard veranderd de kleur van je haar geheid wanneer je het verft, enkel is het niet verstandig om van erg licht blond naar donkerbruin of zelfs zwart te gaan. Dit kan het haar beschadigen en in een andere kleur uitslaan. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt!

Haar verven is ongelooflijk duur, vooral wanneer je het op vaste basis doet. Sommige mensen kiezen er voor om het hierom zelf aan te pakken. Dit wordt echter sterk afgeraden, omdat het erg fout kan gaan. Het haar kan bijvoorbeeld niet egaal dezelfde kleur worden, of een chemische reactie vertonen op goedkope verfsoorten. Het is hierdoor stevig aan te raden dat je de verzorging van je haar overlaat aan een professional, bijvoorbeeld een kapper, hairdresser delft, of een kennis met veel ervaring in het verven van haar.

https://www.onekappers.nl

Gerelateerde artikelen

Het verschil tussen een parka jas en winterjas

Waar kan Elektricien Den Haag je bij helpen?

Designer meubelen? Nouvez!