Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Goede isolatie is een goedkopere energierekening

Goede isolatie is een goedkopere energierekening

Je kan via de Kruipruimte vloeren isoleren. En een beter isolatie is met de huidige energieprijzen een slimme investering. Het bespaart geld op de energierekening en is ook nog eens beter voor het milieu. Je kan de vloeren laten isoleren door via de kruipruimte aan de onderkant van de vloer isolatiemateriaal aan te brengen. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen afhankelijk van het type vloer dat je hebt. Voor houten vloeren kan je het beste glaswol, steenwol of minerale wol gebruiken. Een betonnen vloer kan het beste geïsoleerd worden met EPS of met PIR-platen. Een voordeel van kruipruimte isolatie, is dat het vrij gemakkelijk aan te brengen is.

 

Minder warmteverlies via de ramen

Je huis isoleren kan ook door de ramen aan te pakken. Je verliest namelijk veel warmte via de ramen. Het is daarom belangrijk om geen ramen van enkel glas meer aan te schaffen en over te gaan op ramen met dubbelglas. Dubbelglas gaat zo’n twintig jaar mee, wat een erg lange tijd is. Daarna kan het zijn dat het raam wat verouderd is en er sneller lekkages ontstaan. Door dubbel glas te laten plaatsen houd je dus meer warmte vast, waardoor je minder warmte hoeft te stoken. Dit bespaart energie en dus ook kosten.

 

Iedereen kan zijn muren laten isoleren

Een andere vorm van isolatie is spouwmuurisolatie. Dit is een snelle, een makkelijke en ook een redelijk goedkope manier van isoleren. Hiervoor heb je dus wel een spouwmuur nodig. Dit is muur die bestaat uit twee muren met wat ruimte ertussen. Die ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Veel huizen van voor 1920 hebben geen spouwmuur, maar enkelsteens muren. Hierbij is er is dus geen spouwmuurisolatie mogelijk. Hiervoor zijn andere opties. Deze muur kan je laten isoleren, door een voorzetwand aan de binnenkant te zetten of isolatie aan de buitenkant te plaatsen. Er zijn dus geen excuusjes meer, want iedereen kan zijn muren laten isoleren.

 

https://www.isoselvloerisolatie.nl/kruipruimte-vloerisolatie