Aggiez.nl
Image default
Woning en Tuin

Goedkoop een ontstoppingsdienst inschakelen? Dat doe je met deze tips

Een ontstoppingsdienst helpt over het algemeen met het ontstoppen van verstopte leidingen bij huizen en bedrijven. Verstopte leidingen zijn erg onaangenaam en onhandig. Het inhuren van een ontstoppingsdienst is dan het beste idee. Het wordt namelijk vaak afgeraden om zelf aan de slag te gaan met ontstoppingsmiddelen omdat deze meer kwaad dan goed kunnen doen. Ook weet je vaak het onderliggende probleem niet. Een ontstoppingsdienst kan echter best duur uitvallen. Daarom lees je hier een aantal tips hoe je een goedkope ontstoppingsdienst kan vinden.

Vraag naar prijsindicaties

Ten eerste wil je altijd van tevoren een prijsindicatie aanvragen. Dit kan je bijvoorbeeld doen aan de telefoon wanneer je een afspraak maakt. Vraag hierbij naar de volledige prijs; dus ook de prijzen voor eventuele voorrijkosten of materiaalkosten. Op deze manier heb je van tevoren een goed idee van de prijs die je moet gaan betalen. Door dit bij een aantal bedrijven te doen, kom je al snel achter de goedkoopste prijzen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

De ontstoppingsdienst met de goedkoopste prijs lijkt misschien de beste optie. Dit is echter niet altijd het geval. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de prijs-kwaliteitsverhouding. Je wilt namelijk wel een goede service ontvangen. Om achter de kwaliteit van een bedrijf te komen, kan je bijvoorbeeld recensies of reviews van andere klanten lezen. Goossens rioolservice heeft bijvoorbeeld vele positieve reviews, eerlijke prijzen en levert goede diensten.

Een bedrijf bij jou in de buurt

bij sommige bedrijven zal je meer moeten betalen wanneer het bedrijf verder van jou vandaan is. De vakmannen moeten dan langer reizen, wat ook meer kost. Het is daarom altijd slim om een ontstoppingsbedrijf te benaderen dat bij jou in de buurt aanwezig is. Nog een voordeel hiervan: ze zullen sneller ter plekke kunnen zijn. Je wordt dan dus waarschijnlijk ook sneller geholpen.

Verschillende diensten

Wanneer je last hebt van een verstopping, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het is soms het geval dat er iets vastzit in de leiding, waardoor het water er niet meer goed doorheen kan stromen. In deze gevallen hoeft de ontstopper de leiding alleen schoon te maken en te ontstoppen. De problemen kunnen echter ook veroorzaakt worden door achterliggende problemen. In deze gevallen moeten (delen van) leidingen bijvoorbeeld gerepareerd of vervangen worden. Het is wel handig als de ontstoppingsdienst die jij inhuurt dit ook meteen kan doen. Wanneer je een extra bedrijf hiervoor moet inschakelen, zal dit alleen maar meer kosten met zich meebrengen.