Aggiez.nl
Image default
Woningen

Je eigen industriële keukens ontwerpen

Industriële keukens zijn een opkomende stijl die gebruik maakt van grove materialen. Deze stijl wordt steeds populairder doordat het een stoere look geeft aan de woning. Bij het ontwerpen van een keuken zijn er veel stijlen waaruit gekozen kunnen worden. De stijl draagt bij aan het uiterlijk van een keuken. De keuken moet zowel functioneel zijn als mooi uitzien. Hoe functioneel een keuken is hangt af van je eigen voorkeuren. Ieder persoon heeft andere voorkeuren waardoor de optimale keuken voor iedereen ook anders zal zijn. Het is belangrijk dat vooral jij prettig in de keuken kan werken. De functionaliteit en het uiterlijk hebben invloed op hoe prettig jij je voelt in de keuken. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het ontwerp van een keuken. De stijl is een belangrijke keuze die je moet nemen voor het ontwerpen van een keuken.

 

Eigenschappen van industriële keukens

Er zijn een aantal eigenschappen waarmee deze stijl zich kan onderscheiden van de andere stijlen. Zo wordt er in deze stijl veel gebruik gemaakt van grof materiaal. Dit betekent dat het materiaal dat wordt gebruikt voor de industriële keukens niet nauwkeurig worden afgewerkt. Hierdoor ontstaat er een ruwe en stoere uitstraling. De keuken ziet er hierdoor robuust uit dat vooral gezien wilt worden. Het keukenapparatuur is groot en is makkelijk te zien doordat het meestal op een overzichtelijke plek staat in plaats van goed geïntegreerd in de keuken. Er wordt gebruik gemaakt van ruwe randen met elementen van beton en hout. Qua materialen wordt er vaak gebruik gemaakt van een betonnen keukenblad met houten kasten. Het hout wordt meestal in een donkerbruine of zwarte kleur geverfd. Dit geeft een mooi contrast bij een grijze betonnen keukenblad. Er kunnen vele kleurencombinaties gemaakt worden in deze stijl. Het mooiste is wanneer het interieur van de woning ook bijdraagt aan het uiterlijk van een keuken. Denk bijvoorbeeld aan muren van baksteen.

 

Showrooms bekijken

Voor extra inspiratie bij industriële keukens kun je showrooms bekijken met keukens die ontworpen zijn in deze stijl. Showrooms hebben een tal van industriële keukens die ontworpen zijn om tentoon te stellen wat er allemaal gedaan kan worden met een keukenontwerp. De keukens worden in een specifieke stijl ontworpen. Hierdoor kun je een beter inzicht krijgen in wat behoort tot een industriële keuken en wat niet. De aspecten van keukenontwerpen kun je meenemen in je eigen ontwerp. Het voordeel van een showroom bezoeken is dat de spullen in de showroom ook meteen te bestellen zijn. De keukens worden namelijk ontworpen met keukenonderdelen die de leverancier heeft.

 

Maken van het plan

Wanneer je beter inzicht hebt gekregen in de industriële keukens kun je aan de slag gaan met het plan. Hierin zul je duidelijk maken hoe de keuken er precies uit moet komen te zien. Door middel van een 3D ontwerp kun je visueel weergeven hoe je jouw keukenontwerp voor je ziet. Het maken van een plan kun je meestal bij de leverancier zelf doen zodat je zo samen naar het ontwerp kan kijken om te overleggen of het mogelijk is.