Aggiez.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Zoveel keuze is overweldigend

Kinderen verbruiken in hun jonge jaren heel wat Kinderspeelgoed. Het is voor beginnende ouders vaak overweldigend want er is nu veel meer keuze dan toen zij jong waren. Je weet niet meer wat je moet kopen om je kind blij te maken voor hun verjaardag. Het beste is natuurlijk om je kind te vragen wat hij of zij het liefste zou willen hebben. Zo kun je al heel wat speelgoed wegstrepen en maakt het de zoektocht wat makkelijker. Je kunt er vaak wel van uit gaan dat jongens meer van het stoere speelgoed houden zoals bestuurbare autos, lasergame pistolen, en bouwpakketten. Meisjes hebben vaak weer hele andere interesse en zijn meer van de poppen.

Geld besparen op speelgoed

Alle ouder zullen het wel wten, speelgoed kost heel veel geld en zeker als ze wat ouder worden want dan willen ze vaak het nieuwste van het nieuwste speelgoed. Je zou altijd op marktplaats kunnen kijken om geld te kunnen besparen maar vaak is het al een beetje versleten en niet hygiënisch om je kind mee te laten spelen. Gelukkig bestaan er ook andere opties zoals het kopen bij een importeur van speelgoed. Zo kun je alsnog het nieuwste speelgoed kopen maar dan voor minder geld dan bij je lokale speelgoedwinkel die vaak een grote winstmarge moeten hebben op hun producten.

Je kind minder laten gamen

Tegenwoordig is gamen heel populair onder kinderen. Vaak doen ze dit liever dan spelen met hun vrienden en speelgoed. Dit is wel iets om zorgen om te maken want zoveel scherm tijd voor jongen oogjes is natuurlijk niet goed. Het is dus belangrijk om je kind een alternatief te geven op het gamen en hen te voorzien van fysiek speelgoed zodat ze minder de neiging hebben om alleen maar te gamen. Het is goed voor de ontwikkeling dat ze hun vriendjes in het echt zien in plaats van door een headset. Het zorgt voor betere sociale vaardigheden waarbij speelgoed kan extra bij kan helpen.