Aggiez.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Moderniseer je tuin met betonnen elementen

Al eeuwen worden mensen geïntrigeerd door het contrast tussen gewassen en gesteenten. Denk bijvoorbeeld aan een beeldentuin in het oude Romeinse rijk, waar harde en stilstaande marmeren beelden afstaken tegen de bewegende organische vormen van de planten er omheen. Vandaag de dag is dit nog steeds zo en dit zie je terug in de moderne tuinen die op dit moment zo populair zijn. In plaats van marmer gebruiken we dan beton, wat resulteert in schitterende betonnen bloembakken, betonnen beelden en betonnen waterornamenten. Wil jij ook een moderne tuin? Ga dan eens kijken bij een betonspecialist.

Wat is er mogelijk?

Beton is een ideaal materiaal voor gebruik in de tuin en de mogelijkheden zijn eigenlijk bijna eindeloos te noemen. Dat komt doordat je altijd een betonnen ornament op maat kunt laten maken, mocht je niets naar voorkeur kunnen vinden. Beton wordt veel gebruikt voor meubilair, zowel buiten als binnen, voor het aanleggen van paden, voor het bouwen van muurtjes en voor het versieren van je tuin. Met beton kun je hoogteverschillen aanbrengen in je tuin, kun je plantenbakken zelf maken en is het mogelijk je tuin aan te kleden met beelden, ornamenten, barbecues en sierpalen.

 

De voordelen van beton

Beton heeft een aantal voordelen, waardoor het een materiaal is dat uitstekend past in je tuin. Zo is het zwaar en sterk en dus bestand tegen alle weersomstandigheden. Je hoeft je betonnen elementen en meubilair nooit binnen te halen, omdat ze niet kunnen wegwaaien, ze kunnen niet gestolen worden en ze kunnen niet beschadigen. Beton is erg veelzijdig en kan op verschillende manieren worden afgewerkt en in verschillen de kleuren worden geleverd. Daarnaast is het ook nog eens zeer gunstig geprijsd en ongetwijfeld goedkoper dan wat een marmeren beeld in de oudheid zou hebben gekost. Een moderne tuin creëer je dus vrij gemakkelijk en de eerste stap is een bezoekje aan de betonspecialist.